Kryptovalutor verkar vara i ett fritt fall under de senaste 24 timmarna eftersom Bitcoin (BTC) och de flesta virtuella valutor sjönk med mer än 8%. Enligt CoinGecko nådde Bitcoin 46 700 dollar efter att ha handlats över 52 000 dollar tidigare idag. Hela kryptomarknaden upplever en av de största korrigeringarna sedan maj.

Bitcoin faller trots stora köp från El Salvador

Bitcoin har sjunkit med nästan 9% under de senaste 24 timmarna trots att president Nayib Bukele beslutat att göra Bitcoin till lagligt betalningsmedel i El Salvador. Landet har köpt 550 BTC på cirka 24 timmar. På detta sätt blev det det första landet i världen att officiellt köpa Bitcoin. På denna sajt, kan du hitta mer information om den senaste utvecklingen på kryptovalutamarknaden.

Bitcoin är inte den enda virtuella valutan som registrerar förluster under de senaste 24 timmarna. Andra altmynt har också fallit. Till exempel sjönk Ethereum (ETH), den näst största virtuella valutan i världen med 12%. Cardano (ADA), som har varit på en tjurmarknad i flera veckor, har registrerat över 15% förluster under samma period.

Vi kan fortsätta att räkna upp hur andra altcoins har tappat mer än 20%. Men vi måste också förstå hur El Salvador förändrar vårt sätt att tänka på Bitcoin.

El Salvador bestämde sig för att göra Bitcoin till lagligt betalningsmedel för några månader sedan. Den här räkningen har godkänts och sedan idag tillåter enskilda i landet att betala för varor och tjänster med hjälp av BTC. Dessutom kan överföringar, betalningar och besparingar också göras i Bitcoin.

Detta är det första landet i världen som beslutar att göra Bitcoin lagligt betalningsmedel. Under de senaste månaderna har El Salvador kritiserats av Internationella valutafonden (IMF), Världsbanken, USA: s regering och till och med Europeiska unionen (EU).

President Nayib Bukele leder nu en finansiell revolution i landet som kan påverka olika länder i regionen och världen. 200 Bitcoin -bankomater har installerats i landet och kryptosamhället beslutade att köpa $ 30 för BTC för att fira denna nya viktiga dag i kryptovalutaindustrin.

Bitcoin är en decentraliserad och knappt virtuell valuta som inte kontrolleras av någon central myndighet. Kanske på grund av detta skäl har det kritiserats av några av de största finansinstituten och ekonomierna i världen.Source link