Litecoin (LTC), en av de äldsta kryptovalutorna på marknaden, har redan släppt sin efterlängtade nätverksuppdatering kallad Mimblewimble genom förlängningsblock – även känd som MWEB. Detta är den viktigaste uppdateringen för Litecoins nätverk efter aktiveringen av Segregated Witness (SegWit) för flera år sedan. Tack vare denna nya uppdatering är den virtuella valutan nu den största integritetsfokuserade digitala valutan på marknaden.

Litecoin lägger till Mimblewimble Extension Blocks (MWEB)

Kryptovalutamarknaden glömde bort en gammal aktör i rymden. Vi pratar om Litecoin, som har varit en av de mest populära kryptovalutorna under de senaste åren. På grund av den stora tillväxten och expansionen av andra blockkedjenätverk som Solana (SOL), Terra (LUNA), Avalanche (AVAX) och Dogecoin (DOGE), förlorade Litecoin sin position som en av de 20 bästa digitala valutorna på marknaden.

Trots detta har Litecoin-utvecklare arbetat mycket hårt under de senaste åren för att lägga till Mimblewimble genom förlängningsblock till Litecoin-nätverket, vilket ger fungibilitet till LTC-transaktioner. Enligt en färsk tweet publicerad av Litecoin Foundation, MWEB är den största uppgraderingen till Litecoin-nätverket någonsin, och lovar att ge fungibilitet för alla och förbättra Litecoins skalbarhet.

Dessutom förklarade Litecoin Foundation att MWEB-uppgraderingen är en opt-in-funktion som gör Litecoin till den mest utbytbara kryptovalutan i rymden. Detta kan hjälpa Litecoin att bli ett av de mest använda digitala betalningsinstrumenten på marknaden.

Ledande utvecklare bakom Litecoin’s genomförande av Mimblewimble Extension Block är David Burkett, som arbetade i flera år för att förbättra Litecoins blockchain. Hans arbete inkluderade utveckling, testning, granskning och revision tillsammans med dussintals andra bidragsgivare. Det är också värt att ta hänsyn till att den nya uppdateringen även har inkluderat Taproot.

Om den senaste uppdateringen sa David Burkett:

“MWEB är ett avgörande nästa steg i Litecoins utveckling. Den valfria konfidentialitet MWEB ger ger användaren anmärkningsvärda och nödvändiga skydd för små vardagliga föremål, till löner eller till och med köp av ett hem.”

Samtidigt sa Charlie Lee, grundaren av Litecoin, att denna implementering har varit en sann samhällsinsats baserad på donationer från Litecoin-supportrar från hela världen. Andra supportrar och bidragsgivare inkluderade Andrew Yang, som hjälpte till med Litecoin Improvement Proposal, och Hector Chu, som gjorde omfattande kodgranskningar.

Enligt CoinGeckoLitecoin är den 22:a största kryptovalutan i världen med ett börsvärde på 8,58 miljarder dollar. Varje LTC-mynt kan för närvarande köpas för $123.

Source link