Litecoin kan bli den fjärde största kryptovalutan i världen. Den digitala valutan är mycket nära när det gäller marknadsvärdering av XRP. Under de senaste dagarna meddelade flera kryptovalutabörser att de inte längre erbjuder support för XRP. Detta kommer efter US Securities and Exchange Commission (SEC) rättegång mot Ripple.

Litecoin kan överträffa XRP

Litecoin kan säkert överträffa XRP de närmaste dagarna eftersom börser och andra plattformar tappar stöd för den kryptovaluta som stöds av Ripple. U.S. Securities and Exchange Commission har laddad Ripple och två chefer med genomförande av icke-registrerade värdepapperserbjudanden på 1,3 miljarder dollar.

Stephanie Avakian, direktören för SEC: s efterlevnadsavdelning kommenterade Ripple och XRP:

”Vi hävdar att Ripple, Larsen och Garlinghouse inte registrerade sitt pågående erbjudande och försäljning av miljarder XRP till privatinvesterare, vilket berövade potentiella köpare adekvat information om XRP och Ripples verksamhet och andra viktiga långvariga skydd som är grundläggande för vår robust offentligt marknadssystem. ”

Detta har drivit flera företag som arbetar med Ripple att sluta använda XRP virtuell valuta. Det senaste kryptovalutautbytet som meddelade att XRP-stödet tappade var Coinbase, ett av de största och mest populära börserna på kryptovalutamarknaden.

Detta har haft en negativ effekt på XRP-priset som sjönk under 0,23 USD under de senaste timmarna. Dessutom verkar det som om XRP inte är redo att återhämta sig från den nuvarande marknadsförsäljningen. För några veckor sedan handlades XRP över $ 0,70. Detta visar hur svårt det var för XRP den senaste stämningen som påverkade Ripple.

Detta kan vara ett utmärkt tillfälle för Litecoin att återhämta de högsta positionerna bland de 10 bästa. Den nu femte största virtuella valutan är en av de äldsta kryptovalutorna i världen. Denna digitala tillgång kan säkert flytta till den fjärde positionen på marknaden de närmaste dagarna.

Just nu har Litecoin ett börsvärde på 8,41 miljarder dollar och XRP en marknadsvärdering på 10,45 miljarder dollar. Detta är bara en skillnad på 2 miljarder dollar. Om Litecoin kommer närmare $ 160 och XRP förblir stabil till nuvarande priser, Litecoin kunde verkligen överträffa det.

När denna artikel skrivs handlas Litecoin runt $ 126 per mynt. För några dagar sedan översteg denna virtuella valuta 140 dollar under en kort tidsperiod. LTC kunde säkert fortsätta med den nuvarande uppåtgående trenden som började under de senaste månaderna i år.Source link