Litecoin (LTC) fortsätter att röra sig högre eftersom den virtuella valutan har nått sitt högsta pris sedan den senaste tjurmarknaden 2017 och början av 2018. Litecoin har nått 370 dollar per mynt i början av den 7 maj. Det finns flera orsaker till denna prisökning. I BTC-termer är Litecoin fortfarande undervärderat eftersom det kan fortsätta att röra sig högre.

Litecoin fortsätter att växa och expandera

Litecoin, den 10: e största virtuella valutan på marknaden, går högre till mycket snabba priser. Det är därför, om du håller Litecoin, bör du använda något av bästa Litecoin plånböcker finns på marknaden.

Den digitala tillgången har flyttat från cirka $ 50 år 2020 till över $ 370 för några timmar sedan. Detta visar att Litecoin också är en del av den nuvarande tjurmarknaden som driver hela kryptomarknaden högre.

För att förstå varför Litecoin växer måste vi också fokusera på några av anledningarna till det.

Tjurmarknad

Den första anledningen till att vi kan nämna varför Litecoin går högre är relaterat till den tjurmarknad där vi för närvarande befinner oss. Virtuella valutor har ökat under de senaste månaderna och Bitcoin har varit en tydlig ledare.

Men när Bitcoin börjar flytta sig högre är det dags för andra virtuella valutor att följa. Litecoin, som var en av de äldsta kryptovalutorna, kunde också nå mycket höga nivåer. Ändå, jämfört med BTC, är LTC fortfarande undervärderat. Inte ekonomisk rådgivning.

Litecoin MimbleWimble

Litecoin-utvecklare arbetar också för att implementera sekretessfunktioner i den virtuella valutan. Detta kan hända inom en snar framtid och göra Litecoin till världens största kryptovaluta med integritetslösningar för användare.

Andra digitala tillgångar som har sekretessfunktioner inkluderar Monero (XMR) eller Zcash (ZEC). På detta sätt blir LTC-tokens fungibla och det kommer att vara möjligt för den virtuella valutan att expandera ytterligare.

Bitcoin Testing Network

Litecoin är också känt på marknaden för att vara ett testnätverk för Bitcoin (BTC). Att gaffla Bitcoin och implementera nya förbättringar är definitivt något svårt att göra i Bitcoin-nätverket. Gemenskapen måste acceptera ändringarna nästan enhälligt.

Ett av sätten att se effekterna av möjliga förbättringar på Bitcoin-nätverket var dock att använda Litecoin som en testblockchain. Både Litecoin och Bitcoin delar många saker. Faktum är att Litecoin skapades som en gaffel av Bitcoin.

Vissa analytiker anser att den senaste prisökningen på Litecoin kan relateras till den senaste förbättringen av Taproot som läggs till i Bitcoin blockchain.

Snabba och billiga transaktioner

Litecoin är också ett kryptovalutanätverk som behandlar snabba och billiga transaktioner. Detta gör det möjligt för användare att skicka och ta emot pengar över gränserna på ett snabbt och enkelt sätt. När denna artikel skrivs kostar en Bitcoin-transaktion över $ 20. Samtidigt är de mycket långsamma i jämförelse med Litecoin-nätverket.

LTC-transaktioner är nu nära $ 0,06 och överföringar behandlas av nätverket på bara några minuter. Således är trängseln ännu lägre än i Ethereum (ETH) -nätverket, som vanligtvis användes som en sekundär blockkedja för att skicka och ta emot överföringar.

Säker digital tillgång

Slutligen är Litecoin en säker virtuell valuta jämfört med andra. Det är faktiskt bland de säkraste i världen. Medan Bitcoin fortfarande är det största och säkraste nätverket, erbjuder Litecoin också höga säkerhetsstandarder. För närvarande har Litecoin blockchain mer än 320 Thash per sekund.Source link