Både Litecoin (LTC) och XRP och tar ledningen bland topp 10 med stora prisökningar under det senaste dygnet. Hela kryptomarknaden registrerar nu modererade förluster, men XRP och Litecoin visar sin motståndskraft på grund av olika skäl.

Litecoin och XRP blir ledare

Under de senaste dagarna har vi sett hur Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Binance Coin (BNB) har varit ledande på kryptomarknaden. Bitcoin återhämtade $ 60 000-marken, Ethereum är i prisupptäckningsläge och Binance Coin fortsätter att komma närmare $ 500 per BNB.

XRP och Litecoin har varit tysta vinnare de senaste dagarna också. XRP flyttade från under $ 1 till över $ 1,40 när denna artikel skrevs. Enligt uppgifter från CoinMarketCap, Registrerade XRP vinster på över 32% under det senaste dygnet och 129% under de senaste sju dagarna. För närvarande har XRP en marknadsvärdering på 62 miljarder dollar och det kan överträffa BNB inom en snar framtid om den fortsätter att gå högre.

Istället har Litecoin vuxit med 10,40% under det senaste dygnet och nått ett pris per mynt på $ 257. Under de senaste sju dagarna expanderade denna virtuella valuta med 28%. På detta sätt blev det den tredje största vinnaren bland topp 10 under den senaste veckan.

Tidigare i år inledde US Securities and Exchange Commission (SEC) en rättslig process mot Ripple. Detta genererade en stark försäljning av den virtuella valutan. Nu har saker och ting förändrats.

Domstolen har nekat SEC: s begäran om personliga finansiella poster som inte är kopplade till XRP. Detta är en stark vinst för Ripple i fallet SEC vs Ripple. Detta är något som kan ses i samhällets känslor och hur den virtuella valutan har flyttat sig högre de senaste veckorna.

Litecoin är istället en äldre digital tillgång som har funnits på marknaden i flera år nu. Charlie Lee och teamet bakom LTC fortsätter att arbeta med nya projekt och implementeringar. Inom en snar framtid är målet att få Decentralized Finance (DeFi) -projekt drivna av LTC via Flare Network.

Samtidigt, inom en snar framtid, kunde Litecoin släppa en ny funktion som skulle göra transaktioner privata. På detta sätt kan användare vara säkra på att deras information är skyddad, på ett liknande sätt som Monero (XMR) fungerar. Även om dessa saker ännu inte har släppts verkar marknaden prissätta dem.Source link