Litecoin (LTC) kunde registrera en mycket positiv vecka med över 21% vinster på 7 dagar. Detta är den tredje största prishöjningen efter Solana (SOL) och Polkadot (DOT). LTC har också överträffat Bitcoin Cash (BCH), Chainlink (LINK) och LUNA (LUNA). Frågan är nu: hur långt kan Litecoin gå?

Hur långt kan Litecoin gå?

Litecoin, en av de äldsta och största kryptokurvorna på marknaden har gjort imponerande vinster genom att stiga 21% på bara en vecka. Priset steg till 212 dollar och det kan fortsätta växa under de kommande veckorna så länge tjurmarknaden fortsätter på kryptomarknaden.

Det är värt att nämna att Litecoin representerar nära 0,60% av den totala värderingen av kryptovalutamarknaden. Det har dock varit högre tidigare. På det här sättet är Litecoin nära 50% lägre än det som hittills registrerades för några månader sedan.

I skrivande stund har Litecoin ett pris på över 212 dollar och ett börsvärde på 14,1 miljarder dollar. Detta är bara 900 miljoner dollar från sin närmaste konkurrent Uniswap (UNI) som har påverkats under de senaste 24 timmarna av nyheter om den amerikanska SEC som undersöker grundarna av plattformen.

Samtidigt kan Litecoin visa att det är redo att fortsätta flytta högre och nå den elfte positionen på marknaden. Det är också värt att komma ihåg att Litecoin var en av kryptovalutorna som stannade bland topp 10 under en av de längsta tidsperioderna strax efter Bitcoin (BTC).

Bitcoin har istället flyttat högre från $ 30 000 till över $ 50 000 nu. Detta visar att BTC bara är 21% lägre än någonsin jämfört med Litecoin som är nära 50% mindre under samma period. I framtiden kan litecoin fortsätta växa, det är en viss sak.

Trots det har Litecoin fått mycket kritik på grund av olika anledningar. Nära toppen av tjurmarknaden 2017 meddelade grundaren av den virtuella valutan att han sålde de flesta av sina LTC -innehav för att driva på decentralisering.

Dessutom har LTC -utvecklare arbetat i flera år nu med att implementera sekretessfunktioner för LTC. Det finns dock nästan inga framsteg i den frågan. Således föredrog flera innehavare att sälja sin LTC och stanna vid sidan om med mycket mer lönsamma virtuella valutor som Cardano (ADA), Solana (SOL) eller Polkadot (DOT), som ökade under de senaste månaderna och åren.Source link