Den ursprungliga symbolen för Layer 2-skalningsplattformen Loopring är det enda som överträffar Ethereum idag, eftersom transaktionsavgifterna skjuter i höjden tillsammans med ETH-priser.

Med Ethereums priser som nådde ett högsta treår på $ 1 100 under handel på måndag morgon, har transaktionsavgifter följt och steg till de tredje högsta registrerade nivåerna.

Enligt bitinfocharts.comhar den genomsnittliga transaktionsavgiften på Ethereum-nätverket ökat till över $ 14. Detta gör mindre transaktioner och DeFi-aktivitet olämpligt ekonomiskt eftersom gasavgiften kommer att överstiga det belopp som skickas.

Layer 2 Leading the Way

Ethereum, i sitt nuvarande tillstånd, är inte lämpligt för mängden aktivitet i nätverket, varav majoriteten domineras av DEX-tokenbyten och stablecoin-transaktioner. Lager 2-skalningslösningar är ett svar, som överenskommits av Vitalik Buterin själv, eftersom de tar bort en del av belastningen från den primära kedjan, vilket resulterar i kostnadsbesparingar och högre hastighetstransaktioner.

Loopring använder zxRollups, vilket är Layer 2-skalningsteknik som ökar skalbarheten genom att överföra i en enda transaktion, vilket ökar antalet transaktioner per sekund på Ethereum samtidigt som nätverksavgifterna minskas.

Loopring DEX noterade sina högsta volymer någonsin när användarna flockar till den för att undvika att bli svidna av gasavgifter på ursprungs Ethereum.

I början av december, projektet meddelat att dess senaste v3.6 automatiserade marknadsförare gick live med extra funktionalitet, till exempel möjligheten att göra gasfria omedelbara swappar och gasfri omedelbar tillsats / avlägsnande av likviditet som en likviditetsleverantör i Layer 2.

Loopring förbereder sig också för att lansera sitt Layer 2-program för likviditetsbrytning, vilket kommer att belöna avkastningen för jordbrukare med sitt ursprungliga symbol, LRC.

”Gör dig redo om tre dagar från och med nu, när våra Layer 2 AMM-incitament för likviditetsbrytning startar. Nästan 2 miljoner LRC på väg över 14 dagar för att starta den allra första L2-gruvcykeln. ”

LRC-prisökningar 70%

Looprings inhemska LRC är den bästa kryptotillgången i de hundra bästa tokens under det senaste dygnet. Det har till och med förmörkat Ethereums episka körning genom att lägga till över 70% till priset sedan samma tid igår.

Enligt Coingecko, Har LRC-priserna stigit från cirka $ 0,18 på söndagen den 3 januari, till toppen på $ 0,33 under handel i Asien på måndag. Detta är tokens högsta pris sedan juli 2018.

Loopring LRC-pris
Diagram – coingecko.com

Liksom många altcoins som har funnits ett tag har LRC aldrig återhämtat sig till de svåra topparna den nådde under kryptobubblan 2017/18. Då ökade token till $ 2,40 innan den kollapsade till $ 0,02 på björnmarknaden som följde.

Med nytt liv andas tillbaka in i det och en aldrig tidigare skådad efterfrågan på Layer 2-skalning på Ethereum, Loopring och LRC kan ha en lång väg att gå ännu.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link