Engelska Premier League fotbollsklubben Manchester City har avslöjat planer på att lansera en blockchain-baserad fan-token. Detta kommer att göra den engelska fotbollsklubben till den senaste idrottsklubben som lanserar sin egen digitala fan-token, som driver nya verktyg för digitalt fansengagemang.

Enligt rapporter samarbetade Manchester City med blockchain-plattformen Socios.com för att lansera CITY-fan-token på Chiliz blockchain. Dessutom går de med i andra europeiska toppklubbar som FC Barcelona, ​​Juventus och Legia Warszawa på Socios.com-plattformen.

Vad Cen Users Expect?

Efter samarbetet med Socios.com kommer Manchester City-fans över hela världen att kunna använda CITY-fan-tokens till få tillgång till VIP-belöningar. Token kan också användas för klubbkampanjer, spel, AR-aktiverade funktioner och rösträtt i vissa bindande och icke-bindande klubbundersökningar på Socios.com.

CITY-fan-token skapar också en ytterligare form av digitalt engagemang för Manchester Citys fanbase över hela världen. Därför att hjälpa dem komma närmare klubben de älskar och stöder.

Speciellt kommer alla redan registrerade City-fans (Cityzens) att få en gratis CITY-fan-token. De registrerade Cityzens kommer snart att få ett erbjudande att göra anspråk på sin gratis token via en kupongkod. Manchester City-fan-token kommer också att göras tillgängliga för köp via Socios.com-appen.

Stephan Cieplik, Senior Vice President för Global Partnerships Sales, City Football Group, kommenterade utvecklingen. Han sa, ”Vi är glada att lansera den nya Manchester City Fan Token, som kommer att ge ytterligare en möjlighet för våra fans över hela världen att komma ännu närmare klubben de älskar. Fans kommer att få tillgång till fantastiska tävlingar och VIP-upplevelser och kunna rösta om klubbinitiativ. Alla befintliga registrerade Cityzen kommer också att vara berättigade till en gratis token så att de kan få tillgång till hela utbudet av fördelar och belöningar. ”

”Vi inser det betydande intresset för blockchain och möjligheten det ger oss att ytterligare engagera vår globala fanbas. Vi har också varit mycket imponerade av hur Socios.com har lett vägen i detta utrymme med andra europeiska klubbar, ”tillade han.

Dessutom har Alexandre Dreyfus, VD för Chiliz och Socios.com, kommenterade också att Manchester City har visat att idrottsklubben är intresserad av innovation och att den kommer att förbättra denna status ännu mer med CITY-fan-token.

Om Manchester City, Chiliz och Socios.com

Manchester City är ett engelskt Premier League-fotbollslag som enligt uppgift är den femte mest värdefulla fotbollsklubben i världen, med ett beräknat värde på 2,7 miljarder dollar från och med 2019. Klubben ägs av City Football Group, ett brittiskbaserat holdingbolag som värderas till 3,73 miljarder pund (4,8 miljarder US-dollar) i november 2019 efter en 10-procentig försäljning till Silver Lake.

Chiliz ($ CHZ), ett ERC-20-verktygstecken, fungerar som en digital valuta för sport- och underhållningsplattformar. Chiliz ($ CHZ) fungerar också som den digitala valutan för Socios.com där fans kan handla, köpa och utföra rösträtt för sin favorit sportlag.

Om Fan Tokens

Lanseringen av Socios.com-plattformen ledde till skapandet av en ny typ av token – fan-token. Fans av ett FTO-team (Fan Token Offering) är vanligtvis skyldiga att köpa CHZ via en kryptovalutautbyte för att skaffa sina tokens.

Att ha token erbjuder fans chansen att delta i fansledda beslut via en mobil röstningsplattform, för att nämna att även servera medium till en exklusiv, säker inre krets av fans som har en delad passion för sin favoritsportklubb.

Nya rapporter avslöjade att det totala marknadspriset för fan-token har överskridit 400 miljoner dollar. De Rapportera avslöjade också att Chiliz, den inhemska valutan för Socios.com, är bland de 40 bästa kryptovalutorna i världen med ett marknadsvärde på 2,78 miljarder dollar.

CHZ-pris

Från tidpunkten för publicering, Chiliz pris var $ 0,520215 med en 24-timmars handelsvolym på $ 980,127,098. CHZ-priset steg också med 0,1% under det senaste dygnet. Dessutom har den en cirkulerande tillgång på 5,3 miljarder CHZ-mynt och en maximal tillgång på 8,89 miljarder. Binance är också den nuvarande mest aktiva marknadshandeln CHZ.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link