Bitcoin (BTC) har blivit lagligt betalningsmedel i El Salvador den 7 september. Detta skulle göra det möjligt för landet att flytta från traditionella finansföretag och börja erbjuda kryptorelaterade tjänster till medborgarna.

Men det finns andra positiva aspekter om den senaste implementeringen av BTC i El Salvador. Människor skulle sluta betala 400 miljoner dollar i avgifter för överföringar till bland annat centraliserade finansföretag som MoneyGram eller Western Union.

El Salvador gör Bitcoin juridiskt anbud

El Salvador har gjort Bitcoin till lagligt betalningsmedel för bara några dagar sedan. Detta har gjort det möjligt för landet att finnas i varje nyhetsportal runt om i världen. Människor kan nu betala med den största kryptovalutan i varje butik eller butik i landet.

Men användare söker nu efter en bitcoin valutamäklare att handla och hantera sina virtuella valutor. Det finns många alternativ, de flesta erbjuder olika lösningar. Det är därför individer som vill hantera BTC bör söka efter den bästa bitcoin forex mäklaren på marknaden.

Vi har också sett hur ett stort antal krypto Twitter -siffror har gjort olika inköp i El Salvador. Till exempel gjorde de BTC -blixtöverföringar i några av de mest kända livsmedelskedjorna i världen.

El Salvadors beslut att göra Bitcoin till lagligt betalningsmedel kan expandera till andra länder i regionen och till och med till andra kontinenter. Det är bara en tidsfråga att se hur länder börjar gå bort från fiat -valutor och leta efter nya sätt att engagera sig på kryptovalutamarknaden.

Besparingar för familjer

Det är också värt att nämna att Bitcoin också hjälper familjer från El Salvador. Varför? Eftersom El Salvador är mycket beroende av överföringar från medborgare som bor utomlands. Detta har skapat en situation där flera företag som MoneyGram eller Western Union tog stora avgifter för att människor skulle skicka tillbaka pengar till El Salvador.

kryptovalutor för att investera i bitcoin 2021

Vissa rapporter visar att det har varit värt 6 miljarder dollar överföringar mottagna av lokala familjer i landet. Det är nästan 23% av landets BNP. De flesta av dessa betalningar behandlades vanligtvis genom företag som MoneyGram, som påförde höga avgifter för dessa överföringar.

Som kryptoanalytiker Willy Woo förklarar, både WU och MoneyGram kunde samla in 1,5% av El Salvadors BNP tack vare överföringsavgifter. Detta har varit en stor begränsning för tillväxten under de senaste decennierna. Med Bitcoin reduceras dessa avgifter och elimineras nästan eftersom individer nu kan ta emot Lightning Network -transaktioner och spendera pengarna i landet.

Source link