Boston, Massachusetts, 22 december 2021,

Manta nätverk, den Substrate-baserade DeFi-sekretessprotokollstacken, har officiellt avslöjat sitt Dolphin Testnet för att stödja MantaPay på Manta-Polkadot-nätverket och MariPay på Calamari-Kusama-nätverket.

Med denna lansering öppnar Manta Network sin produktsvit för communitymedlemmarna för första gången, vilket ger full tillgång till funktionerna. Dessutom, som en del av Dolphin-testnätets lansering, har Manta-teamet också släppt sitt offentliga Github-förråd för sina tekniskt kunniga community-medlemmar.

Manta Network har utvecklat flera plattformar och protokoll utformade för att göra decentraliserad finans (DeFi) mer skalbar och interoperabel samtidigt som säkerhet och integritet förbättras. I sin kärna erbjuder Manta Network en svit av DeFi-centrerade integritetsprotokoll som lägger till ett lager av anonymitet för alla DeFi-transaktioner. Detta uppnås genom att implementera zkSnarks och Groth16 nollkunskapsbevis för att helt fördunkla plånboksadresser. Som sådan spelar Manta Network den avgörande rollen för att maskera portföljförvaltningsaktiviteter, särskilt för stora volymtransaktioner.

Sedan dess tidiga dagar har Manta- och Calamari-teamen gjort betydande framsteg när det gäller produktutveckling. Teamet har fått bidrag, lagt till flera nya milstolpar till sin lista, rullat ut mainnet-versionen, kört runtime-uppgraderingar och mycket mer. Detta senaste tillkännagivande marknadsför första gången Manta- och Calamari-teamen har rullat ut ett testnät som communitymedlemmar kan utnyttja. Även om det inte är någon liten uppgift att bygga ett lager-1-integritetsnätverk med hjälp av noll-kunskapsbevis, markerar lanseringen av Dolphin-testnätet ytterligare en anmärkningsvärd prestation för Manta och Calamari Network.

Mitt i den växande efterfrågan på integritetsfokuserade lösningar för blockkedjebaserade produkter har Manta Network framstått som en av plattformarna som syftar till att möta denna efterfrågan med sin lager-1-lösning istället för att introducera en annan lager-2-lösning. Både Manta och Calamari kommer att erbjuda förbättrad integritet för hela DeFi-ekosystemet genom sitt utbud av produkter, inklusive en automatiserad market maker (AMM) decentraliserad börs (DEX) och ett betalningsprotokoll med inbyggd integritet. Med tiden planerar Manta-teamet också att rulla ut andra tilläggsprodukter som ett syntetiskt tillgångsprotokoll och privatlånefunktion.

Omarbetning av Dolphin-testnätets lansering, noterar Kenny Li, COO för Manta Network, “Sekretess har alltid varit en grundläggande fråga för oss. Ju fler användare DeFi-projekt har, desto större blir integritetsproblemen. Manta Network tar itu med detta problem för hela samhället, och Dolphin-testnätet är bara det första av många fler samhällsorienterade steg på vår sprängfyllda färdplan.”

Om Manta Network

Grundades 2020, Manta nätverk har designat flera protokoll för bevarande av integritet i DeFi-utrymmet genom att säkerställa större anonymitet för flera transaktionsaktiviteter, vilket hjälper till att dölja användaraktivitet genom användning av flera kryptografiska teknologier, inklusive zk-SNARKS och Groth16. Substratbaserade protokoll, inklusive en AMM DEX och betalningsprotokoll, har redan avslöjats, med andra som kommer att följa. Investerare inkluderar Alameda Research, Polychain Capital, DeFiance Capital, CoinFund, ParaFi Capital, LongHash Ventures, SkyVision Capital, Zee Prime Capital, The Spartan Group, Divergence Capital, SNZ Holding, CMS Holdings, Global Coin Ventures, ConSensys, Digital Currency Group och Mer.

KontakterSource link