Mark Cuban, sen amerikansk entreprenör och en stor Bitcoin-kritiker har lovordat toppkryptos penningpolitik och uppmanat offentliga företag att lära av Bitcoin och begränsa deras aktieinflation.

Mark Cuban, miljardärägaren till Dallas Mavericks, gjorde Detta påstående via hans officiella Twitter-konto och noterade att offentliga företag borde lära av Bitcoin genom att förbinda sig att inte utfärda nya aktier.

Enligt tweetet skulle deras aktiekurser omedelbart öka om dessa offentliga företag slutar utfärda nya aktier och kopiera Bitcoins knapphetsbaserade ekonomiska modell.

Uppenbarligen har hans tweet fått vissa att undra om Mark Cuban, som allmänt är känd som en kryptokritiker, värmer upp mot digital valuta.

Det bör erinras om att miljardären tidigare hade sagt i en nyligen intervju med Forbes att han tror att en banan har mer nytta än Bitcoin.

“BTC är vad det är, något som tillräckligt många har kommit överens om är en investerbar tillgång. En banan har mer nytta, kalium är ett värdefullt näringsämne för alla människor på planeten :), men så länge människor accepterar BTC som en digital version av guld är det investerbart, ”säger han. sa.

Speciellt i en intervju med CNBC, han tidigare avslöjas att han tror att Facebooks Vågen var ett stort misstag. ”Jag är inte ett stort fan av vad de gör där. […] Jag tycker att det är ett stort misstag, sade han.

Medan många hade sagt att kryptovaluta kan vara en häck mot hög inflationsrisk, hade Mark Cuban alltid upprepat sin åsikt att krypto inte är en häck mot “dommedagsscenarier.”

Omfattar Mark Cuban Crypto?

Mark kubanska berättade Forbes förra året att han inte är emot krypto. Istället säger han att han inte ser tekniken som mer än lagrat värde. Han sa, ”Jag säger att det är som guld. Guld är en religion: människor som verkligen gillar guld – de kommer att säga att det finns en dålig depression och saker går till helvetet i en handkorg, om du äger guld kommer du att vara okej. Nej, det gör du inte! ”

Han tillade att han gillar den underliggande blockchain-tekniken för krypto, men han känner att den inneboende komplexiteten att använda krypto i vardagen hindrar adoption. Han sade, ”Crypto är så komplicerat för 99% av befolkningen. Sätter du i en enhet, skriver du ut den, hur förhindrar du att bli hackad, vem kommer att vara värd för den för dig? “

Kubansk, i hans senaste Forbes intervju, behåller sin misstro mot krypto. Han sa, ”Mina tankar har inte förändrats. Det är en butik med värde som guld som är mer religion än lösning på något problem. ”

Ändå hindrar det honom inte från att finjustera kryptoentusiasternas sociala medier eller försöka få dem att spendera sin krypto med honom. Han tog nyligen till Twitter för att uppmana Mavs-fans att köpa redskap med Bitcoin och i gengäld få 25% rabatt på köpta varor. “Vill du spendera din $ BTC någonstans … Spendera den med Mavs och få 25 procent rabatt för att använda Bitcoin!”, Säger han twittrade.

Kubanska nämnde Bitcoin under den tidigare delen av december när Elon Musk, VD för Tesla, jämförde toppkrypto med fiatvaluta. Kuban svarade på Musk och sa att Musks uttalande var ett “hädligt” uttalande. Medan man kan undra om han försvarade Bitcoin, är det mycket mer troligt att kubanerna kämpade för fiatvaluta jämfört med krypto.

BTC-pris

Bitcoin-priset har ökade nyligenoch nådde en ny rekordhög nivå på 29 285,61 dollar för några timmar sedan. Ett antal institutionella investerare har flyttat in i kryptorummet, till exempel Massachusetts Mutual Life Insurance Co., som investerade häftiga 100 miljoner dollar i BTC.

Vid tidpunkten för publiceringen var Bitcoin det handel till 28 982,10 dollar, med ett börsvärde på 538 842 592 681 dollar och en handelsvolym 24 timmar på 42 216 258 086 dollar.

För mer intressanta nyheter och viktiga fakta om Bitcoin, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Utvalda bilder med tillstånd av Wikimedia Commons /Gage Skidmore.

Source link