Med planer för att förbättra decentraliseringen i sitt nätverk har Matic meddelat att den första fasen av sin insats i Mainnet är klar.

Slutförandet av Matic Network Mainnet Fase 1-insatser har dessutom inlett fas 2 av sin Mainnet-insats.

I fas 1 tillkom 11 validerare inklusive Dapp-partners till nätverket.

Matic-nätverk Dapp-partners inkluderar:

  • 40 miljarder dollar indisk baserad teknisk mogul, Infosys
  • NFT-spel i anime-stil, ChainGuardians
  • UX-förbättringslösning med metatransaktioner, Biconomy
  • Topplånad leverantör, Torus

Fas 2 förväntas driva mer exceptionella funktioner i nätverket. För det första införandet av inte mindre än 25 offentliga validerare. Med planer om att beundra inom en snar framtid. Plattformen tillåter också enskilda enheter att bjuda på valideringsplatser.

enligt till ett Twitter-inlägg inkluderar de aktuella stakesresultaten:

  • Mer än 25% av Matic (cirka 813 miljoner euro) är för närvarande insatta
  • APR är för närvarande också över 38%.
  • 47,5 miljoner dollar (1,1 $) av belöningar.

Matic Network letar efter en verklig och fullständig decentralisering. Varje staker på plattformen hjälper till att säkerställa att säkerheten upprätthålls på plattformen. Att lära sig att satsa och därefter satsa Matic är ganska viktigt för Matic-ekosystemet. Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur man blir delegator i Matic-nätverket.

Bli en Matic Network Delegator

Först och främst är det viktigt att notera att det inte krävs någon förutsättning för att vara delegator. Intresserade behöver bara ha ett Ethereum-konto. Användare kommer också att behöva ha medel i sitt huvudsakliga Ethereum-nätverk för att kunna fungera som delegatör.

Användare som satsar tidigt (innan limningstakten når 10%) har en stor chans att få en 100% april.

Vem är en delegator?
Delegatorer är symbolinnehavare som inte kan använda en valideringsnod. De placerar istället sina tokens på en validator och tjänar i gengäld en procentandel av validatorens intäkter. Eftersom de delar validerarens inkomster bär de också alla risker som valideraren kan stå inför. Delegatorns funktion är ganska avgörande eftersom de är huvudansvariga för val av validerare.

Steg för steg guide

Först behöver du en Metamask plånbok. Välj Ethereum Mainnet-ikonen på plånboken. Nästa är att logga in på nätverkspanelen. Hitta Matic Network Staking Dashboard här. Om du vill använda en annan plånbok måste du importera ditt konto till Metamask innan du går över till nätverkspanelen.

När inloggningen är klar kommer du att omdirigeras till en sida med en lista med validerare och deras statistik. Du kommer också att se en ikon som säger “Bli en delegatör”.

Till varje validerare finns det en delegatknapp. Nästa är att fylla i antalet tokens du är villig att satsa. Klicka på delegatikonen för att bekräfta transaktionen. Det är dock viktigt att notera att det krävs totalt 12 blockbekräftelser för att slutligen bekräfta alla delegationstransaktioner.

Slutligen är det viktigt att notera att du antingen kan satsa på nytt eller dra tillbaka din plånbokssaldo.

Tidigare i år intervjuade vi Sandeep Nailwal, grundare och COO för Matic Network på Altcoin Buzz YouTube-kanalen.

Ta reda på mer om Matic nätverksvalidator och delegator här. Vi har också nyligen publicerat en Matic staking guide och plattformen har också nyligen samarbetat med Gitcoin.

Source link