Dubai, Förenade Arabemiraten, 22 december 2021, Chainwire

Metamining är en Bitcoin-gruvdrift som spänner över 30 000 maskiner som säkrar nätverket och samlar in BTC-blockbelöningar. Verksamheten finns över hela Mellanöstern och drar nytta av prisvärd el. Dessa enheter kräver dock ingen luftkonditionering utan hålls svala genom ett “vattenridå”-system som är sex gånger mer energieffektivt.

Företaget har meddelat att det utvecklats till en av de mest lönsamma Bitcoin-gruvorna världen över. kombinerat med Mellanösterns överkomliga elpriser och ett nytt partnerskap för att finansiera utvecklings- och börsnoteringsstruktureringsstöd banar väg för ännu bättre saker i framtiden.

En verksamhet i denna skala kräver framtida expansionsmöjligheter och gediget underhåll. Metamining-grundaren och ingenjören Sarah Sacrispeyre har kommit på en lösning för att göra det möjligt. Genom ett modulärt tillvägagångssätt kan hon spara kostnader och förbättra det övergripande underhållet och effektiviteten till nuvarande verksamhet samtidigt som den tillåter framtida expansion.

Sarah Sacrispeyre har startat Metamining med sin man, en affärsängel som framgångsrikt sålt sin försäkringsverksamhet tidigare.

Metamining samarbetade nyligen med Ariane Capital för att finansiera dess nuvarande och framtida utveckling. Dessutom kommer Ariane Capital att erbjuda stöd för att hjälpa Metamining att strukturera dess kommande börsintroduktion (IPO). Att bli offentlig kommer att ge mer uppmärksamhet åt kryptovalutautrymmet och lyfta fram den energieffektiva karaktären hos en gruvdrift i ett land med ett varmt klimat. Per år utgör två av de tolv månaderna en utmaning på grund av stigande luftfuktighet.

All den initiala infrastrukturen för MetaMining har finansierats av man-och-fru-teamet själva, vilket gör att de kan hålla koll på verksamheten och expandera över tiden. Idag driver de flera gruvgårdar över hela regionen och drar in tusentals BTC varje månad. Att använda Algeco-containrar för att få hårdvara online så snabbt som möjligt är fortfarande en avgörande aspekt, eftersom att etablera traditionella byggnader tar månader. Genom dessa containrar kan gruvdrift börja på bara dagar.

Användningen av vattenridåer gör MetaMining-verksamheten otroligt energieffektiv. I princip all elektricitet går till onlinehårdvara och hash i motsats till kylsystem, vilket gör att verksamheten kan expandera ytterligare under överskådlig framtid. Hårdvaran drivs av Bitmain ASIC:s.

Företaget bryter bara bitcoin och Bitcoin Cash, eftersom lönsamhet i gruvdrift tenderar att gynna den ena framför den andra. Båda ekosystemen använder dock samma algoritm, vilket möjliggör bekväm växling mellan kedjorna och poolerna när behovet uppstår.

Om Metamining

Metamining är den mest gröna och miljövänliga gruvdriften i världen. Företaget är baserat i Dubai och består av över 30 000 maskiner som drivs av Bitmain.

KontakterSource link