Miamis borgmästare Francis Suarez meddelade idag att staden Miami kommer att ge Bitcoin avkastning som utdelning till medborgarna. Detta skulle göras genom en kryptovaluta som heter MiamiCoin, den digitala tillgången i staden Miami. Den virtuella valutan har tjänat en intäkt på 21 miljoner dollar på bara tre månader.

Miami ska ge Bitcoin avkastning till medborgare

För att medborgarna ska få denna avkastning måste de satsa stadens kryptovaluta (MiamiCoin). Som rapporterad av CoinDesk förväntas staden behandla betalningarna med en kryptovaluta-plånbok. Dessutom förväntas lösningen också fungera med vissa virtuella valutabörser på marknaden.

Borgmästare Suarez har varit en av de mest populära figurerna att tala om Bitcoin i USA. Det har drivit på för Bitcoin-antagande i staden och målet är att fortsätta genom denna väg.

Dessutom söker Suarez efter innovativa sätt att förbättra Miami-medborgarnas liv. Till exempel förklarade han att det till och med kan vara möjligt att eventuellt eliminera behovet för invånare att betala skatt.

I den frågan kommenterade han:

“Jag ser väldigt snabbt en värld där satoshi-systemet är det som används för att göra betalningar. Vi behöver för människor att förstå att … ja, vi vill att du ska hålla Bitcoin men vi vill också öka användbarheten av Bitcoin.”

Projektet skulle bli ett av de första i sitt slag i USA. Detta är mycket positivt eftersom det skulle kunna användas som ett exempel i framtiden av andra städer och regioner i landet eller till och med världen.

Avkastningen som förväntas delas mellan invånarna kommer från ett nytt system byggt ovanpå Bitcoin där avgifter används för att betala för smart kontraktsutförande. På sikt kan detta vara ett sätt att minska skattetrycket på privatpersoner och företag i staden. Detta återstår dock att se eftersom borgmästare Suarez nämnde att detta kan vara en potentiell sak i framtiden.

Bitcoin (BTC) handlas för närvarande till nära $65 000 efter en mycket positiv vecka där den största digitala valutan överträffade nya toppar (nådde $68 000). Det är också värt att ta hänsyn till att Bitcoin har en marknadsvärdering på över 1,2 biljoner dollar i skrivande stund. Vad som är mer överraskande är att det ännu inte har antagits av ett stort antal individer, städer och företag runt om i världen.Source link