MicroStrategy, en av de största affärsinformationstjänsterna, meddelade att de köpte $ 650 miljoner i Bitcoin (BTC). Meddelandet gjordes av företaget för några timmar sedan. Förvärvet motsvarade 29 646 Bitcoin och gjorde det möjligt för företaget att hålla mer än 70 000 BTC.

MicroStrategy fortsätter med sina Bitcoin-köp

MicroStrategy avslutar ett mycket positivt år när det gäller BTC-köp. Företaget har köpt Bitcoin under de sista månaderna i år och innehar nu mer än 70 000. Det innebär att företaget innehar över 0,33% av den totala Bitcoin-utbudet.

Genomsnittspriset för deras BTC-köp var 15 964 dollar per Bitcoin, inklusive avgifter och kostnader. Beslut att förvärva Bitcoin är i linje med dess finanspolicy. Dessutom tror de på Bitcoin som världens mest antagna kryptovaluta och som en värdeförråd.

Företagets VD, Michael J. Saylor, nämnde om detta beslut:

”Företaget fortsätter att verka i enlighet med sin finanspolicy och har för närvarande cirka 70 470 bitcoins. Förvärvet av ytterligare bitcoins som tillkännages idag bekräftar vår tro på att bitcoin, som världens mest allmänt antagna kryptovaluta, är en pålitlig värdebutik.

Dessutom uppgav han att de tror på en proaktiv hantering av deras balansräkning. De anser att det är möjligt att kombinera det med förbättrade intäkter och lönsamhetsprestanda hos företaget.

Dessutom förklarade CFO och president för MicroStrategy, Phong Le, att företaget tror att Bitcoin kan ge en möjlighet till bättre avkastning i framtiden. Detta är något de anser kan bevara värdet på sitt kapital över tid jämfört med att hålla kontanter.

Under de senaste månaderna meddelade flera företag köp i Bitcoin (BTC). Ruffler, MassMutual och Square är bara några av dessa företag som har lagt BTC till sina reserver. Detta visar att det finns ett växande intresse för Bitcoin på den finansiella marknaden.

MicroStrategy anser att det också kan vara möjligt för dem att fortsätta göra Bitcoin-köp med kontant överskott. De nämnde att när deras intäkter fortsätter att växa förväntar sig företaget att fortsätta generera positiva rörelseresultat och fritt kassaflöde.

Under 2020 flyttade Bitcoin från 3 800 dollar i mars till över 24 000 dollar för några dagar sedan. Samtidigt följde andra digitala tillgångar samma trend som Bitcoin upplevde. När denna artikel skrivs handlas Bitcoin runt 22 700 dollar och den har en marknadsvärdering på 423 miljarder dollar.Source link