Historiskt sett bildar årtusenden (personer mellan 25 och 40 år) en åldersgrupp som har förmågan att i hög grad påverka ekonomin. Vid denna tidpunkt är det den generation som vi för närvarande kallar tusenåriga. Det inflytande denna grupp utövar kommer från den stora köpkraft de har på sina bankkonton. Men vänta lite. Det verkar som att just denna grupp kan vara mitt i att bryta upp med banker.

Problemet Millennials har med banker

När årtusenden börjar arbeta och samla välstånd blir de mycket känsliga för alla aktiviteter som kan avbryta deras förmåga att samla den rikedomen. Gå in i banksektorn.

Bankbranschen har en historia av att lägga lite pengar i ena fickan på sina kunder samtidigt som de tar mycket mer pengar ur de andra fickorna. Detta hänvisar till de mycket små belopp som de betalar i ränta på sparande (i fickan) och det absurda de tar ut för ränta på lån och transaktionsavgifter (ur fickan).

Inget av detta går förlorat på årtusenden som har vuxit upp vid en tidpunkt då räntebesparingarna har varit nära 0% medan kreditkortsräntorna kan gå så höga som 25%. Resultatet har ökat misstro mot hela banksektorn.

Alternativet är här – Kryptovaluta

Till skillnad från tidigare generationer gör millennials det har ett alternativ till banker, ett alternativ som de verkar mer än villiga att omfamna.

Den som ännu inte är medveten om kryptovalutarevolutionen har uppriktigt sagt bott i en grotta. Kryptovalutor är digitala valutor som inte finns i banker utan på något som kallas blockchain. Blockchain är en teknik som finns som ett register där de enskilda transaktionerna spåras av konfidentiella transaktionsnycklar och inte kontonummer. Dessutom godkänns transaktionsnycklarna av en majoritet av deltagarna innan de kopplas till blockchain.

Som ett utbytesmedel har kryptovalutor som Bitcoin och Etherium blivit allt populärare. Denna tillväxt har antändts av årtusenden som uppskattar möjligheten att göra affärer med varandra och med handlare utan att vara ansvariga inför banksystemet.

Förhållandet

Förhållandet mellan kryptovalutor och årtusenden har förvandlats till en kärleksaffär. Det uppskattas att minst 17,2 procent av årtusenden äger ett digitalt växelkonto och krypto redan. Dessutom deltar rikare årtusenden i kryptorevolutionen till cirka 25% av tusenårsbefolkningen. Siffrorna fortsätter att växa.

Som ett investeringsalternativ har årtusenden visat viljan att uthärda volatiliteten hos en kryptomarknad som fortfarande är i sin linda. Med tillväxtmarknader som Indien avreglerar kryptohandel kan tusenåriga i dessa länder enkelt investera och konvertera sina vinster från BTC till INR (fiat). Detta nya investeringsalternativ tar tag i dessa marknader som upplever en betydande tillväxt.

Vad årtusenden verkligen förälskar sig i är friheten de kan få genom att använda krypto för att transakera affärer direkt från sina smartphones. De kan göra affärer med en avgift som är försumbar samtidigt som de inte är ansvariga för rika banker som försöker beröva dem sin förmögenhet.

Det finns fortfarande en väg att gå, men denna kryptorevolution kan inte längre betraktas som en modefluga. Driven av denna generation, termer som blockchain och kryptokurrency blir snabbt indoktrinerade i det vanliga samhället.Source link