ZUG, Schweiz, 15 november 2021,

Minima, det helt decentraliserade protokollet designat för mobila enheter, har nått en ny milstolpe med 7 000 kompletta noder, distribuerade över hela världen, i mer än 100 länder.

Som ett resultat har Minimas helt decentraliserade nätverk nu mer än hälften av Bitcoins Full nodantal, som för närvarande ligger på cirka 11 800 noder. Med den senaste tidens tillväxt i nätverksantagande, räknar Minima med att lansera sitt Mainnet 2022.

Minimas helt nya konsensusmekanism, känd som Transactional Proof-of-Work, gör det möjligt för alla användare att köra en Complete-nod på sin mobila enhet, som både en validator och en blockproducent av kedjan, för att säkerställa att alla är involverade i nätverkets censurmotstånd. Detta i motsats till Bitcoins “fulla noder”, som endast validera dess kedja och spelar därför ingen roll i censurmotstånd.

Med en sådan innovativ design strävar Minima efter att bli det mest decentraliserade, oföränderliga och skalbara protokollet på marknaden, och genom att göra det gör det möjligt för utvecklare att bygga verkligt decentraliserade applikationer, för ett växande antal användare över ett stort antal potentiella användningsfall .

Eftersom Minima-nätverket är helt samhällsägt och driven, kommer energiförbrukningen som används för att säkra dess nätverk att decentraliseras till betydligt fler nätverksdeltagare än någon annan blockchain. Detta innebär att användare kan välja att köpa sin energi på mer hållbara sätt, eftersom kostnaden för att göra det är försumbar jämfört med centraliserad gruvdrift.

Tack vare Minima Incitamentsprogram, användare kan börja tjäna belöningar direkt genom att ladda ner Minima-appen på en Android-mobil eller köra Minima på sin PC, Mac eller Linux. Den som vill tjäna ytterligare Minima-mynt kan också delta som testare för appen, eller bygga en decentraliserad app för ekosystemet. Minima Incentive Program kan anslutas genom att ansöka till Väntelista.

“Minima anser att alla borde kunna köra en Complete-nod för att säkerställa att nätverket förblir helt decentraliserat, nu och i framtiden. Av denna anledning är jag glada över att kunna presentera 7 000 kompletta noder idag, den första stora milstolpen på vår resa mot en miljon noder”, säger Hugo Feiler, VD för Minima. “Vi är tacksamma mot vår community av tidiga användare och testare, som gör vår Mainnet-lansering 2022 till verklighet.”

Om Minima

Minima grundades i London 2018. Det har skapat ett ultratunt blockchain-protokoll som passar på en mobil eller IoT-enhet, vilket gör att varje användare kan köra en fullständig konstruktions- och valideringsnod. Genom att använda detta tillvägagångssätt har Minima skapat möjligheten att driva ett helt decentraliserat nätverk som är skalbart och inkluderande, samtidigt som det förblir säkert och motståndskraftigt.

Kontakter

CMOSource link