Pengar på kedjan har släppt en ny decentraliserat utbyte ovanpå Bitcoin (BTC) -nätverket. De TEX decentraliserat utbyte har byggts på RSK, Bitcoins smarta kontraktsida.

Genom att använda smarta kontrakt kommer TEX-decentraliserade börsen att möjliggöra sömlösa token-swappar. Samtidigt kommer det att erbjuda användare tillgång till bland annat DoC, BPro, RIF och rBTC. Med detta tillkännagivande fortsätter DeFi-marknaden att expandera på Bitcoin-nätverket tack vare RSK-teknik.

Vad är TEX?

TEX är ett decentraliserat kryptovalutabörs som använder Bitcoin-smarta kontrakt på RSK för att förse användare med en Bitcoin-baserad DeFi-handelsplattform. Inspirerad av London Gold Fix, TEX undviker front-running och säkerställer en rättvisare prisupptäckt. Detta kommer också att vara sant om volymerna är låga.

Orderböcker (OB) i traditionella börser har exekveringstider som inte är omedelbara. Faktum är att dessa tider beror på fästingar som äger rum varannan minut. Fästets frekvens kommer dock att vara mycket beroende av marknadsaktivitet. På icke-likvida marknader kan detta skapa problem för prisupptäckt.

I TEX-decentraliserade börs kommer det att finnas två olika typer av order: begränsningsorder och market maker-order. Det här är de vanligaste beställningarna som användare kan hitta i kryptobörser och andra handelsplattformar.

Med gränsorder kan näringsidkaren välja köp- eller försäljningspris. Detta kommer att göra det lättare för användare att få det pris de sökte i stället för att göra en beställning till bästa tillgängliga pris. På detta sätt kommer näringsidkaren att få det antal tokens han ville få.

Under tiden, med en marknadsmarkörsorder, kommer näringsidkaren att specificera en procentuell skillnad med ett skäligt pris. På detta sätt kommer TEX att fungera med orakel för att få bästa möjliga handel för användaren. Eftersom TEX redan är live kan användare börja handla på ett decentraliserat sätt.

VD för IOVlabs, Diego Gutierrez Zaldivar, förklarade att sådana projekt och tillkännagivanden fortsätter att bygga fart på DeFi för Bitcoin.

“Vi är väldigt glada över det här nya tillkännagivandet som håller på att bygga fart på Defi för Bitcoin-möjligheten för vilken decentraliserade börser som bygger på Bitcoin kommer att vara nyckeln.”

Börsen kommer att erbjuda ett brett utbud av lösningar. Protokollet kommer också att styras av MoC-tokeninnehavare.

Tre-token-systemet fungerar med Dollar på Chan (DoC), BitPro (BPro) och BTCX. DoC är en Bitcoin-säkerhetsstabilecoin kopplad till den amerikanska dollarn. BitPro fungerar som en symbol för Bitcoin-innehavare som vill få avgiftshävstång och passiv inkomst med Bitcoin. Slutligen är BTCX ett BTC / USD-instrument som avvecklas i Bitcoin och det erbjuder en 2X levererad lång operation på BTC.

Den officiella lanseringen av börsen kommer efter flera års utveckling från Money on Chain och RSK. Bitcoin expanderar på DeFi-marknaden och spelar en mer framträdande roll när det gäller att erbjuda användare bland annat decentraliserade handelslösningar.

Pengar på kedja och RSK

Money on Chain är ett företag som har arbetat för att utöka Bitcoin-massanpassning. Detta är anledningen till att de erbjuder ett brett utbud av lösningar, såsom ett Bitcoin-kollateraliserat stablecoin som heter DoC och Bitcoin “på steroider”, bland annat spännande saker.

Samtidigt är RSK det säkraste smarta kontraktsplattformnätverket på grund av Bitcoins hashfrekvens. De möjliggör smarta kontrakt utöver Bitcoin, omedelbara betalningar och också högre skalbarhet. Allt på ett decentraliserat sätt.Source link