Singapore, Singapore, 17 september 2021,

MonoX -protokoll, den mest kapitaleffektiva automatiserade market maker (AMM) i DeFi-utrymmet, är glada att kunna meddela att en finansieringsrunda på 5 miljoner dollar har avslutats för att göra det ekonomiskt för projekt att lansera sina tokens med sina innovativa ensidiga likviditetspooler.

Under ledning av Krypital Group såg finansieringsrundan deltagande från Axia8 Ventures, Animoca Brands, Divergence Ventures, Youbi Capital, Rarestone Capital, LD Capital, GenBlock Capital, 3Commas, OP Crypto och Blockdream.

Ruyi Ren, grundare och VD för MonoX, sa:Med mycket innovation i DeFi-utrymmet har över-säkerheter blivit ett allt större problem. Som den mest kapitalsnåla likviditetslösningen kommer MonoX att hjälpa fler innovativa projekt att lyckas. Vi kommer att använda finansieringen för att växa laget, vidareutveckla och bygga vårt samhälle i nya blomstrande DeFi -ekosystem som Solana. ”

Till skillnad från traditionella DEX -enheter som kräver att projekt sätter in två tokens för att bygga ett likviditetspar, gör MonoX det möjligt för utvecklare att lista sina tokens utan bördan att ta med en annan tillgång. Projekt kan lansera nya tokens utan extra kapital eftersom de inte behöver sätta in en andra token för att bygga paret.

Derek Hansen, partner på Rarestone Capital, sa: ”MonoX hanterar kapitalineffektiviteten som orsakas av likviditetspar. Projektägare kan lista sina tokens utan bördan av kapitalkrav och fokusera på att använda medel för att bygga projektet istället för att tillhandahålla likviditet. Deras nya tillvägagångssätt för ensidig likviditet kommer säkert att hjälpa till att skala nya framväxande DeFi -ekosystem som Solana och Avalanche. Vi ser fram emot deras lansering och kommer att använda våra kollektiva resurser och expertis för att hjälpa dem att lyckas. ”

Plattformen grupperar de deponerade tokensna i ett virtuellt par med vCASH stablecoin, som backas upp av alla tillgångar i MonoX -poolerna. Det eliminerar kapitalineffektiviteten som orsakas av likviditetspar.

Den ensidiga likviditetsdesignen minskar handelsavgifterna genom att undvika de långa transaktionsvägarna som vi ser på traditionella automatiserade market makers (AMM).

”Baserat på vårt fulla förtroende för DeFi: s framtid har vi letat efter produkter som kan hjälpa DeFi att expandera och vi träffade MonoX -teamet. Vi tror att deras idéer kan sänka hindren för inträde för användare, samtidigt som de skapar större värde för DeFi -fältet. Det är därför vi bestämde oss för att investera och inkubera detta projekt, och även använda våra olika resurser och erfarenheter för att hjälpa dem att utvecklas, ” säger Maggie Wu, medgrundare och VD för Krypital Group.

MonoX är också en kapitalsnål lösning för att införa likviditet till värdebaserade tokens (VBT) som syntetiska ämnen, fraktionerade NFT, spelpoken och försäkringstoken. Sådana tillgångar kan lanseras och handlas med noll säkerhet, vilket innebär att projekt och användare inte behöver säkerställa dem en andra gång med ett likviditetspar.

MonoX kommer att lansera sin mainnet på Ethereum och Polygon under tredje kvartalet 2021 med full swap- och likviditetsfunktioner. Som en blockchain-agnostisk plattform kommer den också att lanseras på Solana inom en snar framtid.

Om MonoX

MonoX är den mest kapitaleffektiva automatiserade market maker (AMM) i DeFi-ekosystemet. Det ger utvecklare, handlare och likviditetsleverantörer möjlighet att delta på en öppen, tillgänglig och kapitalsnål marknad. MonoX syftar till att revolutionera DeFi genom att åtgärda kapitalineffektiviteten hos de första generationens protokollmodeller. Dess ensidiga likviditetspooler och vCASH stablecoin underlättar lägre handelsavgifter, kapitaleffektivitet och möjligheten att lansera tokens med noll ytterligare kapital.

KontakterSource link