Singapore, Singapore, 20 oktober 2021,

Mainnet-lanseringen kommer bara några veckor efter att MonoX samlat in 5 miljoner dollar för att störa traditionella DEX och eliminera ineffektivitet från DeFi-ekosystemet med hjälp av ensidiga likviditetspooler.

MonoX -protokoll, den mest kapitaleffektiva automatiserade market maker (AMM) i DeFi-utrymmet, är glada över att kunna lansera sin efterlängtade mainnet med full swap- och likviditetsfunktioner på Ethereum- och Polygon-nätverk. Mainnet är kulmen på över ett års hårt arbete, kontinuerlig utveckling och testning.

Även om traditionella DEX: er har avsevärt sänkt barriären för projekt som lanserar sina tokens, är det fortfarande dyrt för projekt att starta sina tokens eftersom de måste sätta in två tokens för att bygga likviditetsparet. MonoXs innovativa ensidiga likviditetspooler eliminerar behovet av utvecklare att ta med en annan tillgång, vilket gör det ekonomiskt för projekt att lansera sina tokens.

Det ger också en mer kapitaleffektiv och optimerad upplevelse för likviditetsleverantörer och handlare. LP -skivorna måste bara sätta in en token till likviditetspoolen, och de kommer att få avgifter för både swappar och upplåning. Handlare kommer att upptäcka att byte av tokens på MonoX är mycket billigare än alternativ. Plattformen uppnår lägre handelsavgifter genom att undvika de långa transaktionsvägar som ses hos traditionella automatiserade market makers (AMM).

De officiella likviditetspoolerna vid lanseringen är:

  • Ethereum: ETH, WBTC, USDC, USDT
  • Polygon: MATIC, WBTC, USDC, USDT, WETH

MonoX planerar att lägga till fler officiella pooler under de kommande månaderna. Emellertid kommer Trustless Listing -pooler att finnas live vid den första produktlanseringen. Tillitslösa pooler tillåter varje person eller projekt att starta sin token på ett tillståndslöst sätt. Allt du behöver göra är att ange ett initialpris och sätta in likviditet för token. Det grupperar de deponerade tokensna i ett virtuellt par med sitt eget vCASH -stablecoin, som backas upp av alla tillgångar i MonoX -poolerna.

MonoX är också en kapitalsnål lösning för att införa likviditet till värdebaserade tokens (VBT) som syntetiska tillgångar, fraktionerade NFT, försäkringstoken och spelpoken. Eftersom dessa tillgångar har ett inneboende värde behöver projekt och användare inte ställa dem i säkerhet för andra gången med ett likviditetspar.

När han talade om denna viktiga böjningspunkt i projektet sa MonoX medgrundare och VD Ruyi Ren, “MonoX kommer att vara en viktig byggsten och möjliggörare för DeFi 2.0. Med vår produkt är det äntligen möjligt och enkelt att göra innovativa projekt och Value Backed Tokens (VBTs) handlingsbara utan kapitalkrav eller säkerhet. ”

Om MonoX

MonoX är den mest kapitaleffektiva automatiserade market maker (AMM) i DeFi-ekosystemet. Det ger utvecklare, handlare och likviditetsleverantörer möjlighet att delta på en öppen, tillgänglig och kapitalsnål marknad. MonoX syftar till att revolutionera DeFi genom att åtgärda kapitalineffektiviteten hos de första generationens protokollmodeller. Dess ensidiga likviditetspooler och vCASH stablecoin underlättar lägre handelsavgifter, kapitaleffektivitet och möjligheten att lansera tokens med noll ytterligare kapital.

För mer information, besök: https://monox.finance/

KontakterSource link