På måndag, ett nytt projekt som heter Arculus avslöjade deras kylförvaringslösning. Deras lösning lovar att vara ett attraktivt alternativ till traditionella kylförvaringslösningar som Ledger och Trezor.

Arculus Key-kortet har den tunna formfaktorn för ett kreditkort och ger ett luftgapp privat nyckel lagringslösning. Till skillnad från Ledger, Trezor och många andra lösningar för kylförvaring behöver kortet inte laddas. Detta beror på att kortet kommunicerar med Arculus mobilplånbok via krypterad NFC-teknik (Near-Field Communication). Även om NFC-implementeringar med kreditkort inte är något nytt är det revolutionerande och spännande att använda NFC-tekniken för kylförvaringsändamål. NFC-tekniken tillåter användare att helt enkelt trycka på kortet på baksidan av sin mobila enhet för att autentisera. Kolla in tabellen nedan för att se hur Arculus jämför med sina konkurrenter.

Arculus jämförelsediagram

“Tillväxten av kryptovaluta driver efterfrågan på en enkel lösning som ger mobilitet och toppmodern säkerhet som behövs för att göra kryptovaluta mer livskraftig för fler konsumenter”, säger Adam Lowe, Chief Innovation Officer.

Han tillade: “Arculus-lösningen kommer att bredda antagandet av kryptovaluta på grund av det välbekanta beteendet som konsumenterna använder sina betalkort, vilket skapar en förbättrad användarupplevelse jämfört med produkter som för närvarande finns på marknaden.”

En autentiseringsprocess med tre faktorer säkerställer användarens medel. Det första steget är en 6-siffrig personlig PIN-kod. Det andra steget utnyttjar användarens mobila enhets biometriska säkerhet (ansikts- eller fingeravtrycksigenkänning). Slutligen är det tredje steget bekräftelsen att användarens mobila enhet är fysiskt nära sitt nyckelkort. Därför kan medel inte tas ut från användarens plånbok utan att alla tre stegen har slutförts. Arculus Key-användare kan känna sig säkra på att deras krypto aldrig kommer att röra sig utan att nyckelkortet är nära sin mobila enhet.

Arculus-lösning

Om en användare tappar sitt nyckelkort kan de få tillbaka sina medel med olika lösenfraser som bör skrivas ner när de konfigurerar Arculus plånbok.

Plånbok

Arculus Wallet-mobilappen tillåter användare att köpa, byta och se kryptovalutan som är lagrad på deras Arculus Key-kort. Stödda kryptovalutor inkluderar Bitcoin, Ethereum, Tether, Bitcoin Cash, Litecoin, USDC, Aave, XRP, TUSD, DIA, Uniswap och BUSD.

Arculus Key-kortet kommer att finnas tillgängligt under andra kvartalet 2021. Den gratis medföljande plånbok-appen kommer att kunna laddas ner på iOS- och Android-enheter under Q1 2021.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Bilder med tillstånd av Arculus.Source link