El Salvadors president, Nayib Bukele, har gjort olika förutsägelser för Bitcoin (BTC) år 2022. En av dessa förutsägelser är relaterad till Bitcoin-adoption. Han anser att ytterligare två länder kommer att anta Bitcoin som lagligt betalningsmedel på samma sätt som El Salvador gjorde 2021.

Nayib Bukele förutspår att Bitcoin-adoptionen kommer att fortsätta

Nayib Bukele är hausse på Bitcoin och kryptovalutor 2021. I en nyligen tweet publicerad den 1 januari gjorde han 6 förutsägelser om kryptovalutamarknaden för 2022. Det första han pratade om var Bitcoins pris. Han uppgav att Bitcoin kommer att nå $100 000 i år.

Detta är samma prisförutsägelse som gjordes av den populära kryptovalutaanalytikern PlanB. När denna artikel skrivs handlas Bitcoin nära 47 170 $ och den har en marknadsvärdering på 892 miljarder dollar. Låt oss inte glömma att Bitcoins all-time high var nära $69 000 och den nåddes i november 2021.

Det är värt att ta hänsyn till att Bitcoin-priset kan vara mycket flyktigt. Beroende på intresset hos större företag och investerare på marknaden kan det vara möjligt för Bitcoin att fortsätta att öka 2022.

Den andra förutsägelsen som Nayib Bukele gjorde var relaterad till att Bitcoin antogs som lagligt betalningsmedel av två andra länder. El Salvador var det första landet i världen som gjorde Bitcoin lagligt betalningsmedel. Nuförtiden är butiker och företag i El Salvador skyldiga att acceptera Bitcoin som betalningsmedel för varor och tjänster.

En annan sak som är värd att ta hänsyn till är att han anser att Bitcoin kommer att bli en stor valfråga i USA i år. Landet kommer att ha parlamentsval och detta kan vara ett av de viktigaste diskussionsämnena i USA. Detta kan ha ett starkt inflytande på kryptomarknaden och på hur företag kan hantera virtuella valutor.

Dessutom förväntas El Salvador påbörja bygget av den så kallade Bitcoin City 2022. Detta kan vara en mycket viktig sak för Bitcoin-företag och investerare som skulle vilja expandera på kontinenten.

Det finns två andra saker som är värda att ta hänsyn till om Nayib Bukeles förutsägelser. Han förutspår att vulkanobligationer kommer att övertecknas och att det kommer att bli en stor överraskning på Bitcoin-konferensen i år.

Till sist El Salvadors president uppgav att hans Tweet kommer att åldras väl, vilket visar att han är mycket säker på framtiden för Bitcoin 2022.

Source link