Nervos och IOHK har kommit tillsammans för att bekämpa DeFi-hack genom att starta ett nytt projekt.

Enligt en rapport, Nervos och IOHK, utvecklingsteamet bakom Cardano, har gått samman för att starta ett forskningsprojekt som kommer att förbättra smart kontraktsäkerhet. Genom initiativet, säkerhet för smarta kontrakt kommer att förbättras genom förbättring av Unspent Transaction Outputs (UTXOs).

Om initiativet

UTXO är en av de mest populära redovisningsmetoderna som Bitcoin nätverk har antagit. Nervos och IOHK kommer att vara medförfattare i forskningspapper som förklarar hur man gör förbättringar av UTXO-modeller. Dessa artiklar kommer att undersöka hur framtida utvecklingen kommer att vara öppen källkod och också undersöka hur en universell standard kan skapas för UTXO-modellerna.

Nervos och Cardano kommer att samarbeta med andra blockkedjor som är baserade på UTXO. Sådana blockkedjor kommer att samarbeta med varandra när det gäller utveckling, utbildning och forskning inom blockchain-industrin.

UTXO: s kapacitet

Med pålitliga UTXO-modeller kan användarens oförbrukade transaktion övervakas i alla deras konton. En UTXO kan spåra varje enskild transaktion som görs av en användare. Detta gör det till ett säkrare och tillförlitligare alternativ till andra kontobaserade redovisningsmetoder som smarta kontraktsbaserade blockkedjor gillar Ethereum använda.

Anledningen till att Nervos och IOHK fokuserar på UTXO är att bokföringsmetoder som är kontobaserade är mer mottagliga för attacker, särskilt för decentraliserade finansieringsprotokoll (DeFi). Detta beror på att sådana metoder övervakar det totala saldot som finns tillgängligt på en användares konto men inte håller reda på enskilda transaktioner som sker inom kontot, till skillnad från en UTXO-modell.

Nervos medgrundare Kevin Wang berättade Coindesk, “UTXOs är överlägsna kontomodeller på många sätt och ger förbättrad säkerhet, integritet och skalbarhet, som alla är avgörande för DeFi.”

Mer information

Dessutom har Nervos och IOHK valt att använda modifierade versioner av UTXOs för sina egna individuella blockkedjor. Båda projekten kommer att dela egen information som kommer att arbeta för att förbättra UTXO-redovisningsmetoden.

A Rapportera utfärdat av CipherTrace, ett blockchain-analys- och kryptovalutainformationsföretag, uppgav att de flesta projekt på DeFi är beroende av oreviderade smarta kontrakt, som har sårbarheter som dåliga skådespelare och hackare kan utnyttja. Rapporten konstaterar att hack av DeFi-projekt i år har varit häpnadsväckande. Rapporten säger, “Under de första sex månaderna 2020 var 45% av alla stölder DeFi-hack, vilket motsvarar cirka 51,5 miljoner dollar – 40% av hackad volym för den tidsperioden.”

Rapporten från CipherTrace tillägger: “Hittills har DeFi dominerat 50% av alla stölder, lika ungefär 47,7 miljoner dollar – 14% av hackad volym under denna tidsperiod.” Den lägre andelen hackad volym beror på den massiva KuCoin hack på 281 miljoner dollar då börsen är centraliserad och därmed vrider siffrorna lite.

Från tidpunkten för publicering, Cardano (ADA) pris är 0,154436 $ med en handelsvolym 24 timmar på 960864,339 $. ADA-priset steg också med 1,3% under det senaste dygnet. ADA har en tillgång på 31,1 miljarder mynt och en maximal tillgång på 45 miljarder. ZBG är den mest aktiva marknadshandeln ADA.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link