Russell Okung från Carolina Panthers har blivit den första spelaren i National Football League (NFL) som får betalt i Bitcoin.

Dessa nyheter kommer som en dröm för Russell Okung. Idrottaren krävde först denna omständighet tillbaka i maj 2019 när han twittrade: “Betala mig i Bitcoin.”

Efter 20 månader och en BTC-prisökning på 273% har Okung blivit den första NFL-spelaren som får betalning i Bitcoin.

Hans betalningsarrangemang hanteras av Bitcoin startup, Zap, som grundades av Jack Mallers. Betalningen är möjlig genom deras användning av Strejk, en produkt av Zap som gör det möjligt att konvertera traditionella lönecheckar till Bitcoin. I en telefonintervju med CoinDesk, Avslöjade Mallers att Okungs stora årslön på 13 miljoner dollar kommer att delas lika mellan fiat och Bitcoin.

Om Strike Payment System

I tekniska termer betalas Russell Okung fortfarande i fiatvaluta. Men bakom kulisserna skickar Carolina Panthers en direkt insättning till Strike, som sedan kan konvertera dollar till Bitcoin. När dollar blir Bitcoin kommer BTC sedan att skickas till Okung via sin plånbok för kylförvaring.

Enligt Mallers bearbetas för närvarande Strike till de “sju siffrorna” när det gäller månadsvolym. Eftersom fler stora namn antar denna nya betalningsmetod hoppas Strike att antalet kommer att öka. För närvarande har Strike ingen procentsats för att hantera betalningar, men Mallers avslöjade att det kan förändras när fler människor antar betalningssystemet.

”Det är en stor, stor sak att vi hittade ett sätt att låta alla individer få en [percentage] av deras arbete i Bitcoin, säger Mallers.

Mer information

Mallers avslöjade vidare att andra högt rankade idrottare från New York Yankees basebollag och Brooklyn Nets basketlag har börjat anta detta betalningsprogram. För att få godkännande för programmet för Russell Okung krävdes deltagande av NFL och NFL Players Association. Huruvida godkännande också krävs från National Basketball Association och Major League Baseball när det gäller idrottare i deras ligor är fortfarande oklart.

Russell Okungs Bitcoin-resa startade en för länge sedanredan före hans tweet i maj 2019. Linjemannen hade tidigare uttryckt sin långvariga frustration över bristen på ekonomisk makt hos professionella idrottare, särskilt svarta idrottare. Den 32-åriga idrottaren ser Bitcoin som en väg genom vilken ekonomiskt oberoende kan återfås. För att ytterligare främja sin tro på Bitcoin har Russell Okung lanserat en Bitcoin advokatprogram.

Russell Okung är inte den enda spelaren som uttrycker intresse för Bitcoin. Under de senaste åren har ett antal andra fotbollsspelare har bett att få betalt i Bitcoin eller har förespråkat fördelarna med kryptovaluta. Några av dessa NFL-spelare inkluderar Oren Burks (Green Bay Packers), Richard Sherman (San Francisco 49ers), Sidney Rice (tidigare Minnesota Vikings) och Matt Barkley (Buffalo Bills).

Från tidpunkten för publicering, Bitcoin pris var 36 924,41 US $ med en handelsvolym 24 timmar om 71 027 194 893 US $. BTC-priset steg också med 8,5% under det föregående dygnet. BTC har en tillgång i cirkulation på 18,5 miljoner mynt och en maximal tillgång på 21 miljoner. Dessutom är FTX den nuvarande mest aktiva handeln med Bitcoin.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link