Icke-fungibla tokens (NFT) har registrerat en oöverträffad försäljningsökning. Ledande avgiften är Rarible, en NFT-marknadsplats där digitala samlarobjekt kan ”präglas”, köpas och säljas.

Rarible-marknaden lanserades i år har fått uppmärksamhet från entusiaster över hela världen. Försäljningen på NFT-plattformen har ökat under senare tid, med den totala månadsförsäljningen på plattformen upp till hela 5 miljoner dollar. Denna siffra dvärgar för närvarande den av OpenSea, den förmodade kungen på NFT-marknaden.

De DeFi rymden skiljer sig helt från NFT-marknaden (nonfungible token). Analytiker har dock kopplat den kraftiga försäljningen av NFT-marknaden till den ökade användningen av DeFi-protokoll. Enligt rapporter är den förväntade tjurmarknaden, likviditetsbrytning etc. associerad med DeFi-rymden också orsaken till ökningen i NFT-försäljningen.

Om Rarible

Före lanseringen av styrningstoken (RARI) den 15 juli 2020 var Rarible i princip okänd i NFT-rymden. Lanseringen av styrningstoken, liksom imponerande incitament för att köpa och sälja konst, lockade människor till NFT-marknaden.

En 16 september rapport av Messari, en kryptotillgångswebbplats, påpekade att marknadsplatsen den här månaden passerade 5 miljoner dollar jämförelseindex i månadsförsäljning. Messaris rapport avslöjade vidare att 1,5 miljoner dollar av detta belopp uppnåddes på en enda dag. Intressant är att ett enda objekt av digital konst kallas “Rätt plats och rätt tid”Såldes för 100 000 dollar den 21 september 2020. Denna stigande försäljning är en tydlig indikation på att NFT-utrymmet är relativt opåverkat av den nuvarande ekonomiska krisen.

Även om 2020 har kallats DeFi-året, har NFT-marknadsplats väcker också stadigt uppmärksamhet i sommar.

Digital konst för att överträffa traditionell konst – sant / falskt

Nyheter om den sällsynta marknadsförsäljningen och ökat intresse för digital konst har uppmärksammats av toppfolk i kryptorummet.

Enligt rapporter har Anthony Pompliano och Jason Williams, grundare av Morgan Creek Digital, påstås ha satsat på digital konst.

Pompliano i sitt nyhetsbrev, sammanfattas upp detaljerna i vadet. Han påpekade att satsningen baseras på det faktum att digital konst förutses överträffa traditionell konst. Detta verkar dock långsökt eftersom den traditionella konstmarknaden har ett tak på 65 miljarder dollar medan den digitala konstgränsen för närvarande ligger på 10 miljoner dollar.

Sam Bankman-Fried, VD för FTX, som svar på Pompliano, hade en tveksam inställning. Hans tweet utlöste en debatt om NFT: s framtid och priset på konst i allmänhet.

Det är dock viktigt att också notera att omöjlighet är en term som nästan inte finns i kryptorummet. Exempel: titta bara på DeFis nuvarande fenomenala uppgång, den nuvarande ökningen av de allmänna altcoin-priserna och till och med Bitcoin-bull-run 2017.

Splinterlands nyligen lanserade en serie NFT-boosters. Minecraft också avslöjas planerar att äntligen lansera sina NFT och en ny NFT-marknadsplats i år.

Source link