San Francisco, Kalifornien, 13 oktober 2021,

San Francisco-baserade decentraliserade trådlösa nätverk, Nodle beviljar Berty Foundation, ett protokoll för integritetskommunikation, 1 miljon dollar i Nodle Cash i ett försök att öka utvecklingen av dess meddelande-Bluetooth-peer-to-peer-funktioner. Bidraget kommer att användas i utvecklingen och utvecklingen av Berthys plattform som förbättrar användarnas integritet när de chattar och skickar meddelanden över sitt nätverk.

Berty, som lanserades 2018, erbjuder sina användare ett alternativ till snabbmeddelandeplattformar och erbjuder lösningar för sekretess först i meddelandevärlden. Enligt sin webbplats ger Berty användarna en plattform för integritet som standard som säkerställer att meddelandets säkerhet och integritet förblir avgörande för alla användare. Plattformen är byggd av Berty Technologies “med det bästa krypteringsprotokollet tillgängligt”, står det vidare på webbplatsen.

Tala om bidraget, Micha Benoliel, VD och grundare av Nodle sa,

”Vi är glada över att kunna hjälpa och stödja Berty Foundation för att främja sitt första integritetsprotokoll. Sekretess är kärnan i Web 3.0 -revolutionen och en av Nodles kärnvärden. ”

Den franska starten lagrar inte någon av användarnas data på en central server utan snarare på en decentraliserad plattform trots datakryptering. På Berty samlas dessutom faktiskt bara de nödvändiga metadata in, och de minimerar insamlingen i största utsträckning i hopp om att skapa en meddelandetjänst som garanterar anonymitet och konfidentialitet för alla användare. Plattformen riktar sig till sekretessfokuserade grupper, meddelandeprogram, sociala nätverksanvändare och allmänna användare som vill skydda sina data från tredje part.

Med det senaste bidraget syftar Berty Foundation till att förlänga utvecklingen av sina meddelandes integritet och anonymitet, lyder ett uttalande från teamet:

”Tack till Nodle för deras förtroende, den här donationen representerar ett verkligt genombrott för Berty. Det kommer att tillåta oss att gå snabbare framåt med vårt nya decentraliserade säkra meddelandeprotokoll och möjligheten att kommunicera även utan en internetanslutning. Ännu viktigare, det kommer att bidra till att säkra vår organisations framtid. ”

Bidraget från Nodel, Bluetooth Low Energy (BLE) -nätverket som ansluter miljontals Internet of Things (IoT), kommer att påskynda utvecklingen av Bertys integritetskommunikationsprotokoll. Nodle valde plattformen eftersom den är en av de mest avancerade strävandena inom decentraliserad kommunikation och förstärker de integritetsvärden som Nodle stöder inom säkerhet och integritet. De två företagen planerar att utnyttja varandras teknik eller ekosystem i framtiden, bekräftar uttalandet vidare.

Nodle är ett medborgardrivet decentraliserat trådlöst nätverk som låter alla med en smartphone gå med i nätverket och tjäna Nodle Cash-krypto genom sin Nodle Cash-app. Utvecklare och utgivare av mobilappar kan också tjäna pengar på sina applikationer genom att installera Nodles nätverksbibliotek. Eftersom Nodle -nätverket utnyttjar standarden Bluetooth Low Energy (BLE) kan alla befintliga BLE -enheter eller sensorer enkelt utnyttja nätverket.

Med det senaste bidraget syftar Berty Technologies till att nå sin vision om att skapa säkra kommunikationsverktyg och bekämpa censur för att skapa en möjlighet att få kontakt med människor över hela den fria världen.

Om Nodle | Citizen Network ™:

Nodel bygger det största decentraliserade trådlösa nätverket på jorden för att ansluta objekt och sensorer som aldrig tidigare kunde anslutas på ett säkert, billigt och miljövänligt sätt. Nodelnätverket drivs av miljontals Bluetooth-aktiverade smartphone-användare som tjänar Nodle Cash för att kunna ansluta till närliggande Bluetooth-aktiverade IoT-enheter och sensorer. Apputvecklare och utgivare har möjlighet att tjäna pengar på sina applikationer via Nodles nätverksbibliotek som gör att de kan generera Nodle Cash för att hjälpa nätverket att växa. Nodles kraftfulla sekretess-första IoT-stack möjliggör många användningsfall, inklusive att ansluta och säkra fysiska tillgångar, spåra förlorade eller värdefulla föremål, fånga sensordata, säkerhetscertifikat, ge beslutsfattande insikter för tillverkare av konsumentelektronik, företag, smarta städer och finansiering industrin och mycket mer. Nodle Cash -appen är tillgänglig för iOS eller Android.

Twitter | Telegram | Disharmoni | Youtube | Medium | GitHub | Hemsida

Om Berty Technologies

Berty Technologies är en fransk icke-statlig och ideell organisation. Berty Technologies team skapades i maj 2018 och ligger i Paris (FR) och är nu bemannat av 12 personer, varav hälften är utvecklare.

Berty Technologies vision är att skapa säkra kommunikationsverktyg och att bekämpa censur för att skapa en möjlighet att få kontakt med människor över hela den fria världen.

Kontakter

Kommunikationsdirektör

Source link