Den populära webbläsaren Opera arbetar nu med Solana-nätverket genom att introducera stöd för decentraliserade applikationer (dApps) och en Solana-plånbok. Detta är en del av dess expansionsplaner för att bli en tydlig ledare när det gäller Web 3-antagande. Uppgifterna släpptes av Opera i ett blogginlägg på fredagen.

Opera webbläsare stöder Solana

Solana-användare skulle nu ha möjlighet att njuta av några av de bästa lösningarna som erbjuds av detta nya och snabba blockkedjenätverk genom att använda webbläsaren Opera. Enligt ett färskt pressmeddelande gick Opera ihop med Solana Labs för att integrera Soalan blockchain i sin webbläsare och stödja dess decentraliserade applikationer.

Målet var att ta bort hindren förknippade med Web3 och kryptovalutor. Det är vanligtvis komplicerat för nykomlingar att förstå hur man använder dessa system och hur man integrerar sina plånböcker till olika dApps och blockchain-protokoll. Tack vare det nyligen fattade beslutet av Opera att stödja Solana (SOL), skulle det vara möjligt för användare att uppleva en sömlös upplevelse för alla. Detta skulle vara möjligt tack vare Solana plånboksintegration med webbläsaren.

Solana är ett av de snabbaste blockchain-nätverken på marknaden just nu. Detta projekt lockar nu ett stort antal investerare som vill ha snabba och billiga dApp-lösningar. Enligt uppgifter försedd av CoinMarketCap är Solana det femte största blockkedjenätverket i världen efter det Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) och Tether (USDT). Vid tidpunkten för att skriva denna artikel har Solana en marknadsvärdering på 51 miljarder dollar och ett pris per mynt på 168 dollar.

Susie Batt, Crypto Ecosystem Lead på Opera, sa om den nya integrationen:

“Solana har som mål att ta en miljard människor ombord på krypto. Det är ett mål vi delar. Inget annat webbläsarföretag har varit i framkant av web3 så tidigt som Opera. Vi är glada över att samarbeta framåt.”

För tillfället stöder webbläsaren Opera flera blockkedjenätverk som låter användare få tillgång till ett brett utbud av blockkedjenätverk. Några av dessa plattformar inkluderar Ethereum, Bitcoin, Tron (TRX) och Celo. Med denna nya integration kan vi lägga till Solana i listan.

Solana blir ett allt mer användbart blockkedjenätverk eftersom det gör det möjligt för användare att engagera sig i olika dApps utan att behöva oroa sig för höga avgifter och transaktionstider. Solana löste många av de problem som andra äldre blockkedjenätverk stod inför. Det erbjuder snabba transaktionstider och låga avgifter.Source link