Singapore, Singapore, 7 januari 2022,

Overwolf, allt-i-ett-plattformen som gör det möjligt för kreatörer att bygga, distribuera och tjäna pengar på appar och moddar i spelet, tillkännagav idag en investering i SYN CITY, det första i sitt slag “mafia metaverse”-spel byggt för blockchain. Som en del av affären kommer Overwolf och SYN CITY att utforska nya möjligheter för användargenererat innehåll (UGC) i metaversen, inklusive skapande, delning och intäktsgenerering av föremål i spelet.

Overwolf ansluter sig till en växande lista över investerare som ser fördelar i SYN CITYs Mafia Metaverse. Projektet samlade in över 8 miljoner dollar i investeringar från Twitch, Project Galaxy, Animoca Brands, Huobi Ventures och många framstående investerare och VC-företag.

Utöver investeringen undersöker SYN CITY integration med Overwolf-plattformen för att göra det möjligt för skapare i spelet att tjäna pengar på sina skapelser i framtiden. Gemenskapsskapade upplevelser blir en kritisk del av spel, och SYN CITY tror att detta kommer att vara viktigare än någonsin i P2E-ekosystemet där spelare redan har en ägarandel i spelet.

“Framgångsrika sociala plattformar och metaversa projekt måste låta kreatörer skapa innehåll för vänner, kunder och andra ekosystemdeltagare. Som ett resultat fortsätter metaversespel att ta fart och utvecklas, med ett starkt fokus på sociala nätverk. Som ett resultat kan producenter och skapare av användargenererade NFT:er och innehåll skapa sina egna erfarenheter som hela samhället kan dra nytta av. Vi är glada över att utforska hur UGC skulle kunna se ut i spelet med Overwolf, skaparna av den ledande UGC som en tjänsteplattform”, kommenterade Roy Liu, medgrundare av Syn City.

“Overwolf tror att framtiden för spel ligger i användargenererat innehåll (UGC) och en del av den framtiden ligger i att göra det möjligt för kreatörer att bygga tjänster med och runt NFT. Vi är glada över att investera i ett så erfaret team av spelutvecklare. SYN CITYs engagemang för UGC både i spelet och på kedjan genom att introducera en unik funktion för spelstyrning som heter Mafia-as-a-DAO (MaaD) är en mycket spännande utveckling i P2E-utrymmet,” kommenterade Shahar Sorek, Overwolf CMO .

Om SYN CITY

SYN STAD är det första i sitt slag “mafia metaverse”-spel byggt för blockkedjan. SYN CITY, som är byggt av ett team av erfarna spelutvecklare, tar med maffia- och syndikatliknande spel på kedjan samtidigt som det introducerar en unik funktion för spelstyrning som kallas Mafia-as-a-DAO (MaaD). Plattformens infödda token, SYN, ger spelare tillgång till flera intjäningsmöjligheter som evenemang och styrningsbelöningar. Spelare kan delta i dagliga evenemang, inklusive PvP, PvE och syndikatbaserade tävlingar som cross-chain turneringar. SYN CITYs Discord har varit en viktig förespråkare för projektets tillväxt, efter att ha samlat över 80 000 medlemmar på mindre än en månad.

Om Overwolf

Overwolf är guilden för skapare i spelet. Med över 95 000 kreatörer och 27 miljoner aktiva användare varje månad är Overwolf allt-i-ett-plattformen som gör det möjligt för kreatörer att bygga, distribuera och tjäna pengar på appar och moddar i spelet. Byggd för kreatörer av kreatörer, Overwolf är på ett uppdrag att förena skapargemenskapen i spelet och ge dem möjlighet att försörja sig med det de älskar – att utveckla riktigt häftiga spelupplevelser. Baserat i Tel Aviv har Overwolf hittills samlat in över 150 miljoner dollar från investerare inklusive Andreessen Horowitz, Atreides Management,

Griffin Gaming Partners, Insight, Marker, Intel Capital, Liberty Technology Venture Capital, Market och Ubisoft.

KontakterSource link