Kryptovalutautrymmet har sedan starten drabbats av häftiga individer som vill beröva intet ont anande människor sina pengar. Många kryptoplattformar och projekt har varit tvungna att stänga butiken eller ansöka om konkurs efter ett aldrig tidigare skådat hack.

PancakeSwap, den populära DEX-plattformen byggd på den nyligen lanserade Binance Smart Chain (BSC), och CREAM-finansiering är i mottagande änden av en DNS-kapningsattack.

Angripare som begär fröfraser

CREAM Finance först meddelat DNS-attacken via Twitter. DeFi-plattformen avslöjade dessutom att angriparna bad användare att mata in sina fröfraser. Som svar på detta upprepade CREAM Finance att det aldrig skulle fråga någon om deras fröfras. Företaget tillade att användare borde hålla sig utanför plattformen tills problemet är löst.

DeFi-plattformen påpekade också Binance Smart Chain DEX-plattformen PancakeSwap led av samma problem.

Pannkaka, via Twitter, har också bekräftad attacken. Dessutom råder det också användare att hålla sig utanför plattformen tills problemet har lösts. PancakeSwap citerade att det var bättre att vara säker än ledsen. Vid sidan av tillkännagivandet begärde den snabbt stigande DEX-plattformen också att användare skulle dela meddelandet för att säkerställa att alla är informerade.

Båda plattformarna bad användare om ursäkt för besvären och tillade att återhämtning för närvarande pågår.

För att ytterligare varna användare om faran har Coingecko lagt upp en meddelande av attacken.

Nuvarande status

Vid tidpunkten för publiceringen säger CREAM Finance att allt är tillbaka under kontroll. De twittrade: ”Vi har återfått kontrollen över DNS och allt är normalt igen på cream.finance och app.cream.finance […] Dessa webbplatser är nu säkra att använda. Tack för ditt tålamod eftersom vi fortsätter att övervaka denna situation. ”

PancakeSwap säger att de har återfick åtkomst till deras DNS. DEX säger att den kommer att be att lyfta “blockera / varna när alla områden är förökade.” Utbytet kan följas här.

Vad är en DNS-attack?

En DNS-attack, enkelt uttryckt, är en strategisk attack där angriparen utnyttjar sårbarheterna som är associerade med domännamnssystemet. Attacken innebär kapning av en plattforms domännamn och gripande av kommunikation mellan projektet och dess kunder. Användarna omdirigeras till en falsk webbplats och uppmanas att ange sina privata nycklar och fraser. Trots sina stora säkerhetsbrister är DNS-protokollet känt för sin flexibilitet.

Bara förra månaden, CREAM Finance påstås förlorade cirka 130 000 ETH till ett värde av cirka 24 miljoner dollar till hackare. Gasavgifter på Ethereum blockchain har varit en stor källa till oro för avkastningen jordbrukare. Efter lanseringen av PancakeSwap flyttar avkastningsbönderna från Ethereum till den nyligen lanserade plattformen som en säkring mot stigande gasavgifter. Detta drag i februari drivs PancakeSwap blir den näst största DEX efter Uniswap.

CREAM Pris

Vid tidpunkten för publiceringen minskade CREAM med -3,7% och var handel till $ 108,05. Det hade också en börsvärde på $ 70,644,173 och en 24-timmars handelsvolym på $ 4,927,037.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link