PayPal kan nu arbeta på ett nytt stablecoin för att erbjuda lösningar till sina kunder. I en nyligen publicerad rapport från Bloomberg säger företaget att det skulle arbeta med tillsynsmyndigheter innan den officiella lanseringen av denna token. Detta är en del av kryptovalutastrategin som företaget har följt i några månader nu.

PayPal undersöker lanseringen av Stablecoin

PayPal, ett av de största betalningsföretagen i världen, undersöker för närvarande lanseringen av ett nytt stablecoin kallat PayPal Coin. Utvecklare hittade information om denna virtuella valuta i PayPals app. Koden inkluderade bilder och namnet “PayPal Coin.” Tydligen kan den digitala tillgången backas upp av US-dollarn (USD) och låta investerare hantera olika typer av betalningar.

Stablecoins blev mycket populära under de senaste åren eftersom de tillåter användare av kryptovaluta att hålla digitala tillgångar som backas upp av fiat-valutor. Dessa stablecoins är vanligtvis kopplade 1-till-1 till priset på en fiat-valuta, vilket betyder att deras pris vanligtvis är stabilt. Låt oss inte glömma det Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) eller andra virtuella valutor upplever mycket stora prisfluktuationer på en regelbunden basis.

Det är värt att ta hänsyn till att informationen om PayPals avsikt att lansera ett stablecoin upptäcktes vid ett hackathon nyligen. I detta fall arbetar ingenjörer för att utforska nya lösningar och testa funktioner som kan släppas på marknaden i framtiden.

Jose Fernandez da Ponte, senior vice president för krypto och digitala valutor på PayPal, sa till Bloomberg:

”Vi utforskar ett stablecoin; om och när vi försöker gå vidare kommer vi naturligtvis att arbeta nära med relevanta tillsynsmyndigheter. Det måste finnas klarhet i förordningen, regelverken och vilken typ av licenser som behövs i detta utrymme.”

Det är värt att ta hänsyn till att det har lanserats flera stablecoins under de senaste åren. Det mest populära stablecoinet är Tether (USDT). Enligt Coingecko har Tether ett börsvärde på 78 miljarder dollar och det är den tredje största digitala valutan efter Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH).

Andra stablecoins inkluderar USD Coin (UDSC) eller DAI. Men var och en av dem är olika och har olika egenskaper. Det beror på vilken typ av mynt och företaget som släppte det. Vissa stablecoins kan fokusera mer på större investerare medan andra kan erbjuda lösningar till privata investerare.

PayPals kryptovaluta kan användas av appanvändare för att skicka och ta emot betalningar för lägre avgifter och på bara några sekunder. Vi kan dock vänta någon gång innan vi ser det fungera på marknaden.Source link