Polkadot blev nyligen den fjärde största kryptovalutan med 15,4 miljarder dollar i marknadsmässig storlek och överträffade XRP till 13,8 miljarder dollar.

Under den senaste veckan upplevde XRP ett prisfall på över 9% (även om myntet studsade tillbaka tidigare idag) medan Polkadot (DOT) -token upplevde en marknadsökning på 100%. Från och med idag är DOT-token handel för 17,06 $.

Polkadot upplever prisstegring

Den 13 januari steg Polkadots börsvärde till över 10 miljarder dollar för första gången. För närvarande har det gått över XRP genom att öka över 15 miljarder dollar, enligt uppgifter från CoinMarketCap. Med Polkadots marknadsvärde på 15,4 miljarder dollar är token för närvarande den fjärde största kryptovalutan, enligt marknadsvärde.

Kommer efter Bitcoin till 689 miljarder dollar, Ethereum till 156 miljarder dollar och Tether på 24 miljarder dollar, har Polkadot blivit den fjärde största kryptovalutan med 15,4 miljarder dollar i börsvärde. För närvarande kommer XRP in på nummer fem med 13,8 miljarder dollar i marknadsvärde.

Polkadot är skapat av Parity Technologies och är känt för att länka flera blockkedjor som ett interoperabilitetsprotokoll. Används för att skapa “parachains”, dess ursprungliga DOT-tokens används också för att rösta om styrningsfrågor. Polkadot-plattformen utvecklas aktivt, men tyvärr upplever XRP långsam handelsaktivitet.

XRP möter prisfall efter SEC-påståenden

Sedan U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) stämde Ripple över påstådda säkerhetsöverträdelser vid XRP-handel har valutan mött ett prisfall. I december förra året lämnade SEC en rättegång på 1,3 miljarder dollar mot Ripple Labs och dess grundare (VD Brad Garlinghouse och styrelseordförande Chris Larsen).

Rättegången på 1,3 miljarder dollar mot Ripple lämnades in eftersom SEC kategoriserade deras försäljning av XRP som en oregistrerad säkerhet. På grund av stämningen har mer än 25 plattformar antingen avnoterats eller avstängd handel symbolen. Sådana plattformar inkluderar Coinbase, OkCoin, Bittrex och Bitstamp.

SEC förklarar XRP som säkerhet och hävdar att det ska registreras som sådant. Under åren har Ripple Labs ägt och sålt rimliga mängder XRP eftersom det skapades av grundarna av Ripple. Ända sedan stämningen har Ripple och XRP mött flera olyckor.

Investeringar i gråskala har slutsåld alla sina XRP-innehav och använde medlen för att köpa andra kryptovalutor. Sedan mitten av december har XRP tappat hälften av sitt värde och sjönk från 0,598 USD den 17 december 2020 till 0,306 USD idag.

Innan nu, Polkadot samarbetade med ontologi, en blockchain med öppen källkod som fokuserar på digital data och identitet. Partnerskapet med Ontology kommer att bidra till den underliggande infrastrukturen hos Patract Labs, som utvecklar lösningar för Polkadot Parachain Contract Ecosystem.

Polkadot-pris

I skrivande stund skrev Polkadot (DOT) pris var $ 17,06 med en 24-timmars handelsvolym på $ 2385,107,510. DOT-priset har minskat med 3,3% under det senaste dygnet. Den har en cirkulerande tillgång på 954 miljoner DOT-mynt och en maximal tillgång på 1,03 miljarder. Binance är den nuvarande mest aktiva DOT-marknaden.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link