Polkadot (DOT) har överträffat XRP som den 4: e största kryptovalutan i världen. På detta sätt blev DOT den mest värdefulla virtuella valutan efter Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och stablecoin Tether (USDT). Detta kommer efter flera dagar då DOT kunde registrera ihållande positiva tillväxttakter.

Polkadot blir den 4: e största krypton

Polkadot överraskade investerare på kryptovalutamarknaden när priset steg med över 60% under de senaste sju dagarna. Detta gjorde det möjligt för den virtuella valutan att nå ett pris per mynt på 14,93 dollar och ha en marknadsvärdering på 13,39 miljarder dollar.

Under samma period av tiden har XRP och Litecoin (LTC) fallit. Faktum är att XRP och LTC har varit de sämst presterande kryptokurvorna den senaste veckan. XRP sjönk med över 11,3% medan Litecoin förlorade 13% av sitt värde. Detta visar att den senaste nedgången som Bitcoin upplevt påverkat XRP och LTC negativt.

Det är förvånande att LTC är svag med tanke på att XRP har drabbats av osäkerhet i reglerna och avnoteringar av utbyten. Ändå fortsätter LTC att arbeta med nya integritetslösningar för användare, inklusive en implementering MimbleWimble.

Polkadot syftar till att fungera som ett protokoll som erbjuder interoperabilitet för olika blockchain-nätverk. På detta sätt är det möjligt att skapa fallskärmar och hjälpa team att fokusera på sina projekt snarare än på interoperabilitet.

Tydligen har kryptovalutainvesterare försökt söka efter nya lösningar som gör det möjligt för dem att öka sina vinster. Vi har sett hur BTC har tappat värde de senaste dagarna men vissa altcoins har ökat. Några av dessa altcoins inkluderar Polkadot, Cardano (ADA) och också Kedjelänk (LINK), bland annat DeFi-mynt.

Detta visar att marknaden fortsätter att söka efter nya lösningar som gör det möjligt för dem att registrera vinster även när Bitcoin, den största kryptovalutan i världen, handlas i sidled. Under de senaste dagarna sjönk BTC-dominansen från över 70% till 67,6% nu. Detta visar en 2,3% -poängsglidning.

Ethereum (ETH), den näst största kryptovalutan, har också ökat. I skrivande stund handlas ETH över till $ 1 200 och det är mycket nära att nå sin högsta nivå på 1400 $ inom en snar framtid.

När DOT flyttade högre kunde vi förvänta oss en kortvarig retracement som skulle göra det möjligt för investerare att ta vinst efter några dagar där myntet gav stora vinster till handlare. Inom en snar framtid kan ETH, LTC, DOT och BTC fortsätta växa och nå nya toppar.Source link