Polkadot (DOT), en av de största kryptovalutorna på marknaden, har nått en ny rekordhög nivå de senaste timmarna. Den virtuella valutan kunde högt över $ 42 för några timmar sedan. Det sjönk dock under 39 dollar nu när Bitcoin handlas nära 56 000 dollar efter att ha nått en ny heltidshöjd på cirka 57 600 dollar.

Polkadot fortsätter att gå högre

Polkadots ekosystem och samhälle blir glada över fallskärsauktioner. På detta sätt är det möjligt för Polkadot nätverk för att ansluta till andra blockchain-nätverk. Detta förväntas öka interoperabiliteten mellan blockkedjor och hjälpa kryptomarknaden att gå framåt.

För att öka interoperabiliteten använder Polkadot en mekanism som kallas cross-chain message passing-lite. Detta hjälper olika blockkedjor att dela värdefull information. Nästa steg skulle vara att samhället och teamet som arbetar med det ska hitta problem i koden.

Som Polkadot alltid har marknadsfört vill de bli ett nav för krypto-interoperabilitet. Detta inkluderar dataöverföringar över flera kedjor och förbättrad decentralisering. Med Parachains är det möjligt att hjälpa marknaden att gå i rätt riktning när det gäller interoperabilitet, kommunikation och decentralisering.

Ethereum och Binance Smart Chain

De andra två blockchain-nätverk som har diskuterats de senaste dagarna var både Binance Smart Chain (BSC) och Ethereum (ETH). Etheruem expanderade på marknaden som plattform för att släppa dApps och DeFi-lösningar.

På grund av en stor ökning av gasavgifterna på Ethereum-nätverket och långsamma transaktionstider blir det dock mycket svårt att använda de olika lösningarna som erbjuds av detta nätverk. I stället blev Binance Smart Chain ett mer centraliserat alternativ som tillåter användare att njuta av BEP-2-handel och byta genom några DeFi-projekt som bland annat PancakeSwap eller Venus.

Huvudskillnaden mellan dessa två nätverk är relaterad till decentralisering. Även om Ethereum är långsammare och dyrare att använda är det mer decentraliserat än Binance Smart Chain (BSC). Det är alltså en sak att ta hänsyn till när vi hanterar medel i båda dessa nätverk.

Med expansionen av Polkadot kan vi se mer interoperabilitet mellan blockchain-nätverk. Detta kan också vara till hjälp för Ethereum och för att öka decentraliseringen på marknaden. Nu måste vi vänta och se hur de nya fallskärmarna kommer att implementeras och släppas ut på marknaden. Detta kan hjälpa DOT att fortsätta att röra sig högre om kryptomarknaden förblir i ett hausseartat läge.Source link