Polkaswap-likviditetsaggregatorn har släppt sin senaste uppdateringsomgång i kampen om DEX och överhöghet över kedjor.

De Polkadot-baserad tvärkedjeplattform, Polkaswap, presenterades ursprungligen i juli 2020 som en DEX med fokus på interoperabilitet för att ansluta resten av kryptoekosystemet till Polkadot.

.Det har utvecklats sedan och finns fortfarande på testnet. Teamet bakom protokollet har dock precis släppt ett antal viktiga uppdateringar för framsteg.

Tre månader i testning

Testnätet lanserades i slutet av december av SORA NEO, en självutformad ”decentraliserad centralbank” med inbyggda verktyg för DeFi. Den har utvecklat en virtuell brygga med fallskärm som kan överbrygga externa blockkedjor, som Ethereum, till Polkadot.

Polkaswap kommer att fungera på denna bro som just har förbättrats, enligt detta senaste tillkännagivande. Det finns också testnet-belöningar nu tillgängliga i Soras XOR-tokens, även om dessa ännu inte har något värde. Det uppgav också att utbudet av Polkaswaps PSWAP-token nu har redenominerats till 10 miljarder.

Enligt sin färdplan skulle Polkaswap starta med grundläggande funktioner under Q1, och avancerade funktioner förväntas under andra kvartalet, även om detta nu har försenats när testningen fortsätter.

Fullsatt marknadsplats

Polkaswap går in i ett allt mer trångt utrymme för interoperabel DeFi. Polkadot vinklar efter kedjekapaciteten, men alternativ finns också på Ethereum, Binance Smart Chain och ett antal andra plattformar.

Acala är en plattform, även på Polkadot, som strävar efter att fungera som en allt-i-ett-svit för DeFi. Det har stött riskkapital från Pantera Capital och syftar till att erbjuda en kryptostödd stablecoin som kallas aUSD, eller Acala Dollar.

Acala erbjuder också en cross-chain token swap-anläggning och genomförde nyligen en testöverföring med Bit.Country, en Polkadot-driven NFT-plattform.

Acala arbetar med ett DeFi-nav som heter Karura som är ett Kifi-drivet DeFi-nav som stöds av Coinbase Ventures. Kusuma är testmiljön för Polkadot för projekt tävlar om en fallskärm, eller sidokedja, i det snabbt växande nätverket.

I slutet av mars, Acala meddelat att det hade säkrat den första offentliga fallskärmsplatsen på Polkadots testnät Rococo.

I relaterade nyheter ska Thorchain lansera sin egen tvärkedjiga plattform som heter “chaosnet” den 13 april, vilket lovar en krypto först – infödda tokenbyten utan överbryggande eller inslagna tokens. Dess infödda KÖR token steg till en heltidshöjd på $ 13,58 på tisdag.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link