San Francisco, USA, 21 september 2021,

Portal , en egen värd Layer 2 plånbok och sann tvärkedjig DEX på Bitcoin som gör atombyten mellan Bitcoin och andra digitala tillgångar snabbt, säkert och privat, är glada över att kunna meddela att en finansieringsrunda på 8,5 miljoner dollar för att bygga en själv- suverän och ocensurerad DeFi på Bitcoin.

I finansieringsrundan deltog Coinbase Ventures, ArringtonXRP Capital, OKEx, Republic.co, Shima Ventures, LD Capital, Monday Capital, GenBlock, Taureon, Autonomy Capital, Krypital, B21 Capital samt ledande befattningshavare och grundare av Ethereum, DFINITY , MobileCoin, Tether (USDT), Galaxy Digital, Bitcoin.com, Republic, Centre.io, Polymath, Æternity, Hedera Hashgraph, Blockstream, Reef Finance, GlobeDX, FIO, Portion och 4K.

Michael Arrington, grundare av ArringtonXRP & TechCrunch, sa: ”Decentraliserad tvärkedjebryggning är ett av de svåraste problemen inom krypto just nu, särskilt eftersom flera blockchains får rejäl dragkraft. Vi är glada att se Portals Bitcoin-infödda tillvägagångssätt för multichain-överföringar gå live och tillhandahålla en alternativ överbryggningsmekanism till det växande antalet aktiva onchain-användare.

Brain Johnson från Republic Capital sa: “Interoperabilitet är en nödvändighet för blockchain att överbrygga in i den vanliga finansvärlden. Republic Capital investerade i Portal med tanke på denna framtid. Genom att använda Bitcoins säkerhet som ett ankare tror vi att portalen och dess team har en unik position för att bygga en av de ledande broarna i DeFi. ”

Portal erbjuder snabbhet och likviditet hos centraliserade plattformar med Bitcoin -garantier för minimering av förtroende. Från spotmarknader till optioner, p2p-utlåning och upplåning, som alla använder on-chain-peer-to-peer-kontrakt och utan tredje parts depå eller kontroll, Portal låser upp Bitcoins potential att faktiskt decentralisera finansiering.

Kärnan i Portal är dess Layer 2- och Layer 3-teknik, kallad Fabric, som är en verktygslåda med öppen källkod för att distribuera censurresistenta lager ovanpå Bitcoin-baslagret. Fabric möjliggör helt privat, off-chain genomförande av “smarta kontrakt” för tillgångsemission, P2P-swappar, insatser, likviditet, derivat med mera.

Portals vd Eric Martindale sa: ”Genom att ta med ett snabbt, peer-to-peer, lager 2-utbyte-med hastigheten på centraliserade utbyten men med integritet-levererar Portal löftet om själv suveränitet för alla. De nuvarande centraliserade utbytena, falska ”decentraliserade” DEX: er, omhändertagna omslag och censurerbara ekosystem hotar alla Bitcoins löfte om själv suveränitet. Tygteknik möjliggör Layer 3-sekretess vid transaktioner över kedjor och eliminerar behovet av centraliserade vårdnadshavare. ”

Om varför de valde att bygga på Bitcoin, kommenterade Martindale: “Vi tror att Bitcoin tillhandahåller den välbehövliga finansiella infrastrukturen som den kostnadsfria, okensurerbara internet-of-the-future kommer att byggas på, och även om vi börjar med en P2P-utbyte, vår uppdraget är att vara plattformen för decentraliserade, peer-to-peer mänskliga interaktioner … vare sig det är kommunikation, finansiella transaktioner eller sociala medier. ”

Plattformen använder Bitcoins “hashtidslåsta kontrakt” för att säkerställa att användarna behåller full kontroll över de medel som erbjuds i handeln, vilket förhindrar motpartsrisk och förlust av medel. Det uppmuntrar anonyma, egenintresserade tredje parter till mellanliggande transaktioner mellan ömsesidigt otillförlitliga kamrater samtidigt som de garanterar säkerheten.

Finansieringsmeddelandet kommer före Portals offentliga token -försäljning på Republic.co -startplattan i oktober.

Om Portal

Portalen är DeFi byggd på Bitcoin. Det gör DeFi ostoppbart med anonyma byten utan kunskap via den första riktiga tvärkedjiga DEX som verkligen är pålitlig. Det eliminerar prägling av inslagna mynt (dvs. wBTC, wETH) eller riskfylld insats med mellanhänder. Med Portal blir DeFi en tjänst som alla kan erbjuda, och bibehåller anonymitet på öppna, transparenta marknader med en säkerhetsmodell som är lika robust som Bitcoin -gruvdrift.

Tygprotokoll är Portals Layer 2 och Layer 3-teknik som gör det möjligt att bygga censurresistent kommunikation, media och ett-klick cross-chain swaps, allt på Bitcoin.

För mer information, besök: https://portaldefi.com/

KontakterSource link