Los Angeles, USA, 11 december 2021, Chainwire

Den internationellt kända popartisten och målaren Rob Prior tillkännagav idag en historisk konstförsäljning på flera miljoner dollar på Art Basel Miami. I försäljningen ingick köpet av ett akvarellporträtt av den berömda modedesignern Virgil Abloh av fastighetschefen Daniel Pettit för 1 miljon dollar. Tidigare målade verket live i Miami, och Pettit erbjöd sig genast att köpa det. Målning levereras med en sällsynt 1:1 NFT av porträttet präglad av QNFT, en division av BQT Technologies.

“Som konstsamlare är det en sak att göra ett transaktionsköp och äga ett konstverk,” sa Pettit. “Men att se Rob måla och sedan få ta med sig det där verket hem och återuppleva den upplevelsen, det tar hans konst till en helt annan nivå.”

Prior utökar sitt arbete med NFTs. Priors första NFT-erbjudande, “Reign of Money: What the F#$%”, en 1:1 NFT såld för $182 050. Konstnären kommer att bygga vidare på sina tidigare NFT-prestationer med ett nytt kryptobaserat projekt. För denna nya satsning kommer Prior att arbeta med QNFT, en utvecklingsgrupp för blockchain-marknadsplatser, för att ge ett urval av NFT:er med hans berömda konst till NFT-samlare. BQT Technologies VD Edward W. Mandel kallade partnerskapet med Prior “en no-brainer”.

“Att se Rob måla är som att titta på en symfonidirigent i Carnegie Hall och vi är ödmjuka över att vara en del av Robs team. Vi sparar allt “back-stage”-innehåll från Robs framställning av sina mästerverk för NFT-metadata som ska registreras i historien, sa Mandel.

Bland andra konstverk var ett par porträtt med flervärldsmästerskapsvinnande boxaren Canelo Álvarez, som såldes tillsammans för 500 000 dollar. Intäkterna från ett Canelo-verk, “Till vänster: Canelo Portrait No. 1”, kommer helt att gå till välgörenhet. Ytterligare försäljning inkluderade ett berörande porträtt av den globala konstikonen Frida Kahlo, som inspirerades av försäljningen av hennes “Diego Y yo” självporträtt på Sotheby’s för 34,9 miljoner dollar. Prior färdigställde och sålde också ett par Bruce Lee-porträtt, och ett av hans “Stan Lee Legacy Collection”-parodiserieomslag med och signerat av serietitan Stan Lee, som kommer att gå hem till en anonym HIllsboro, FL, läkemedelschef .

Steven Wang är chef för det Las Vegas-baserade fantasysportföretaget Superdraft. Han är en långvarig beundrare av Bruce Lee, och han blev fascinerad av att titta på tidigare arbete medan han gick på Art Basel Miami. Efter att det var färdigt köpte Wang porträtten.

“Bruce Lee har alltid varit min hjälte,” sa Wang. “När jag såg Robs målningar av den store Bruce Lee, kopplade jag upp mig direkt. Rob är en begåvad konstnär som kunde spegla storheten hos Bruce Lee och hans karaktär, så livliga verk, jag kände att Bruce rörde sig i dessa målningar.”

Efter försäljningen uttryckte Prior sin tacksamhet till samlarna och sa: “Jag säger alltid till fansen ‘Jag gör konst’. Men jag måste säga att det är lite ödmjukt att samlare uttrycker intresse och tro på mina verk för att sätta ett värde som detta på dem.”

De flesta av de sålda verken färdigställdes på olika storskaliga arenor i hela Miami, som Context Hall. Priors framträdande i Miami visade än en gång hans förmåga att fascinera enorma skaror av konstkännare från hela världen.

En publikmedlem, närvarande för den levande målningen av Virgil Abloh, noterade: “Jag såg när åskådare grät, överväldigad av kraften i att skapa denna sanna konst live.”

Om Rob Prior

Rob Priors karriär inom konst och innehållsskapande sträcker sig över mer än trettio år, med efterfrågan på hans verk som reser vida omkring. Han har ställt ut på museer och gallerier över hela USA, Europa och Asien. Prior är känd för sina levande målningar, som lockar över 300 000 publik varje år och fängslar deras fantasi med både hans pop och konst. När han inte målar skapar och regisserar Prior filmer och tv. Han har kallats “en av de främsta innehållsskaparna” i sin generation.

Framsida

Om BQT / QNFT

BQT är ett företag som tillhandahåller ett ekosystem av blockkedjeapplikationer. QNFT är en skapare av revolutionerande DeFi NFT vertikalt drivna marknadsplatser, som tillåter NFT-samlare att skapa, byta och byta sina NFT-tillgångar.

https://bqt.io/

KontakterSource link