Qtum släppte nyligen sin granskningsrapport för 2020.

Qtum består av ett team av individer som bidrar till den tekniska utvecklingen av Ethereums virtuella maskin och Bitcoins UTXO-modell. På detta sätt skapar de avancerade innovationer för tillväxten av blockchain-rymden. Qtum 2020-rapporten ger en recension av de olika utgåvorna, offline satsning, DeFi adoptioner och andra prestationer som plattformen gjorde under det senaste året.

Släpp av uppgraderade versioner av Qtum Core

I början av 2020 släppte Qtum Qtum Core version 0.19.0 och avslutade året med Qtum Core v0.20.1. Mellan båda utgåvorna har det skett några anmärkningsvärda uppgraderingar under 2020. I augusti offline staking-protokollet uppgraderades till version 0.19.1. Denna uppgradering orsakade en radikal förändring av Qtum blockchain.

Som ett resultat av uppgraderingen kunde användarna delegera sin QTUM till superstakers, även utan de vanliga kraven för att köra en nod för att ge bort depå för sina delegerade mynt. Den uppgraderade versionen av offline staking-protokollet gjorde det också möjligt för användare att köra en super staker. På detta sätt kunde de delegera sitt QTUM så att de kunde tjäna blockbelöningar från delegaterna.

Dessutom kan användare delegera sin QTUM till en superstaker från en kall plånbok. Slutsatsen är att offline-satsning gör det möjligt för användare att hjälpa till att säkra nätverket samtidigt som de får blockbelöningar, vare sig de är offline eller online.

När det gäller dess ekonomi avslutade Qtum Foundation sitt slutgiltiga schema för intjänande av medel redan i mars 2020. Fonder avsattes till marknadsföring, framtida affärsutveckling, utbildning och akademisk forskning.

Qtum-program

Fortsatt från 2019 slutade Qtum Galaxy Full Nodes-programmet 2020 med Qtum Stake-A-Thon som följde noga. Detta var också före Qtum offline staking protokoll hardfork. Qtum Stake-A-Thon-programmet skapades i ett försök att marknadsföra offline-stakingprotokollet och belönade användare som deltog i att säkra nätverket antingen genom att köra en superstaker eller delegera QTUM till en superstaker eller en pool.

Qtum Stake-A-Thon-programmet var en stor framgång när över 2 miljoner Qtum-adresser aktiverades. Det uppstod också en ökning av nätverksvikten, och detta säkerställde blockchain ytterligare och möjliggjorde alla en chans att sätta sin QTUM.

DeFi-antagande

Qtum flyttade fokus till decentraliserad ekonomi (DeFi) i augusti 2020 som ett sätt att utöka DeFi-ekosystemet. I linje med skiftet släppte Qtum Programmet för decentraliserad finansinspektion. Målet med programmet var att låta utvecklare utveckla eller överbrygga till DeFi-projekt på Qtum blockchain. Utvecklare var tvungna att ansöka för att kunna delta i programmet.

Qtum upptäckte att det var bättre för DeFi eftersom plattformen erbjuder lägre transaktionsavgifter och högre TPS. Qtum-blockkedjan använder en version av Ethereums virtuella maskin och som ett resultat projekt som finns på Ethereum kan bli kompatibel med Qtum blockchain. Qtum blockchain kan utöka sin användarbas i processen.

För att fortsätta sin utveckling skapade Qtum en uppsättning utvecklarverktyg som kallas Janus. Med Janus kan projekt enkelt överföras till Qtum. Programmet för decentraliserad ekonomi är fortfarande öppet för utvecklare som vill ansöka om bidrag för att de ska kunna bygga sitt projekt på Qtum.

Några DeFi-projekt på Qtum Blockchain

Programmet har producerat några DeFi-projekt, till exempel QiSwap. QiSwap är ett helt decentraliserat protokoll som ger QTUM automatisk likviditet. Detta protokoll är baserat på AMM-algoritmer (Automated Marketing). QiSwap har också visat sig vara en enastående byggsten i DeFi-rymden.

Komodo AtomicDex är ett annat decentraliserat börs som har visat sitt stöd för QRC20. Eftersom decentraliserade börser som QiSwap och AtomicDex redan har stöd för QTUM kan utvecklare lista sina QRC20-tokens på något av börserna när de integrerar sitt DeFi-projekt på Qtum.

Neutron och Phantom

Neutron- och fantomprotokollet kommer fortfarande att utvecklas, men prioritet har lagts enligt Qtums nuvarande mål. På Twitter, Jordan Earls och Patrick Dai gav en smyga in på den framtida utvecklingen av Qtum Neutron. Medan Jordan nämnde en kommande artikel om Qtum Neutron gav Patrick Dai också sina tankar om utvecklingen av Qtum och vad han kunde förvänta sig av Qtum 2021.

Innan nu, Qtum utvecklade mellanprogram för blockchain virtuella maskiner (VM). Denna mellanvara, känd som Neutron, är en viktig innovation som gör det möjligt för Qtum och andra blockkedjor att driva flera virtuella maskiner.

QTUM-pris

Från tidpunkten för publicering, Qtum pris var $ 3,31 med en 24-timmars handelsvolym på $ 292,050,300. QTUM-priset ökade också med 2,7% under det senaste dygnet. Dessutom har den en cirkulerande tillgång på 103 miljoner QTUM-mynt och en maximal tillgång på 107,8 miljoner. ZBG är också den mest aktiva QTUM på marknaden.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link