Blockchain-branschen har länge sökt en skalbarhet. QuarkChain är en av de bästa utmanarna som tar itu med den långvariga skalbarhetsfrågan. Projektet försöker uppnå detta utan att kompromissa med antingen decentralisering eller säkerhet.

QuarkChain (QKC) grundades 2018 och syftar till att erbjuda en skalbar, flexibel och användarorienterad blockchain-lösning. Imponerande visade projektet att det innehar potential att avtrona Ethereum under sin linda. Det beror på att det uppnådde en topp-TPS på 14 000+ under en live-demo av testnätet i juli 2018.

Trots den pandemi som rasar runt om i världen har QuarkChain framgångsrikt uppnått ett antal milstolpar under första halvan av 2020. Dessa milstolpar inkluderar stora funktionsuppgraderingar, QPool-lansering och många genombrott i partnerskap med företag och regeringar. Således växer spänningen runt projektet.

QuarkChain strider mot projekt som Bitcoin, Ethereum, Zilliqa, Algorand och mer. Det är ganska osannolikt att bara ett av dessa projekt kommer att styra utrymmet. Men om QuarkChain löser blockchain-trilemmat före ETH 2.0 utrullning kan vi se en massiv migrering av dApps från ETH till QuarkChain.

I den här översikten kommer vi att prata om:

Teknik bakom QuarkChain

QuarkChain erbjuder ett 2-lager blockchain-nätverk som ger det större skalbarhet. Med implementeringen av dessa lager skiljer det blockkedjans primära funktioner.

QuarkChain-Sharding-Layer-Architecture

Källa: steemit.com

 1. Huvudbok

Sharding Layer fungerar som huvudbok och är plattformens första lager. Eftersom skiktet består av skärmade (mindre) blockkedjor, gör det skalbarhet till QuarkChain.

Sharding-teknik används av många projekt för att förbättra skalbarheten. QuarkChain har tagit sharding till en avancerad nivå genom att införa heterogen sharding. Heterogen skärning löser inte bara skalbarhetsproblemet utan kan också ge flexibilitet för den underliggande infrastrukturen. Vi kommer att förklara heterogen skärning i nästa avsnitt.

Det är viktigt att notera att dessa mindre blockkedjor (skärvor) bibehåller huvudbokens nuvarande tillstånd, vilket i grunden är användarkontot och transaktionsdata.

2. Bekräftelse

Root Blockchain är det andra lagret och bekräftar transaktionerna på QuarkChain. Det är detta lager som erbjuder högre TPS (transaktioner per sekund) till plattformen.

Som nästa generations snabba blockchain strävar QuarkChain till att leverera en genomströmning på en miljon transaktioner per sekund. Under QuarkChains andra TPS-tävling som hölls i december 2019 kunde ingenjörerna nå en slutlig topp-TPS på 318 052. Detta bevisar att den flerkedjiga heterogena designen av QuarkChain har potentialen att nå den önskade TPS på en miljon transaktioner per sekund.

Efter sex månaders försök, en av QuarkChain-medlemmarna uppnådde 1 000 000 TPS.

Vad är heterogen skärning?

Varje blockchain-plattform är i huvudsak en kombination av fyra huvudkomponenter:

 • Konsensus (POW / POS)
 • Huvudbok
 • Transaktionsläge
 • Token ekonomi

När vi tittar på blockkedjor som Zilliqa, Harmony eller Elrond har alla en fast uppsättning av dessa komponenter som definierar deras kapacitet. När dessa väl väljs är det svårt att ändra dem. Även när dessa blockkedjor använder skärning är varje skärv bara en replik av dessa komponenter. Följaktligen uppnås skalbarhet men dessa blockkedjor är varken flexibla eller anpassningsbara. Det är här heterogen skärning skiljer sig från normal skärning.

Sharding vs heterogen sharding

Källa: quarkchain-officiell

QuarkChains heterogena skärningsteknik gör att varje skärkedja kan konfigurera olika komponenter. Således kan varje skärv använda olika konsensus, olika huvudböcker, olika symbolekonomier eller olika transaktionslägen. Detta framtidssäker blockkedjor för företag eftersom de kan behålla vissa skärvor som offentliga kedjor och andra konsortiekedjor.

Kort sagt, heterogen skärning hjälper till att undvika tre situationer:

 • gaffel på grund av uppgraderingar,
 • svårigheter att bygga funktionalitet,
 • slöseri med resurser.

Hela kryptoutrymmet väntar ivrigt på skalbara blockkedjor. Projekt som PolkaDot, Cosmos och den efterlängtade ETH 2.0 använder skärningsteknik för att ge användarna skalbara och flexibla blockkedjor. Men mångfalden som alla kan uppnå med heterogen skärning är annorlunda. Här är jämförelsen av de fyra projekten:

Jämförelse av skärningsprojekt

Källa: quarkchain-officiell

Stora tekniska uppdateringar

2020 har varit ett utmanande år, men det avskräckt inte teamet QuarkChain från att leverera större uppdateringar. Här är listan över tekniska uppgraderingar plattformen hittills har uppnått:

 • QuarkChain lade till ett Java SDK i januari 2020, vilket kommer att hjälpa till att skapa ett projekt med öppna källor.
 • Plattformsinfrastrukturen fick förbättrat stöd för flera molnplattformar.
 • Teamet har genomfört ett test för att förstå förhållandet mellan likviditet och orderstockens djup med simulering av en Uniswap-modell.
 • Mainnet 1.4.0 end-to-end automatiseringstestramverk lanserades.
 • Den första native-token, QNUT, lanserades i nätverket.
 • Mainnet 1.4.2 släpptes som stöder native-auktion och gasutbytesfunktion.
 • QPool, gruvpoolen som stöder det officiella mainnet, lanserades i april 2020. Detta har erbjudit gruvarbetare en bekväm och stabil inkomstmöjlighet. QPool möjliggör växling med ett klick mellan ETH och QKC-gruvdrift.
 • Den 30 april 2020 tillkännagav QuarkChain den första stora uppgraderingen till sin mainnet. Det tillkännagav en multi-native token-funktion i nätverket. Detta är en uppgradering från smarta kontraktstoken. Följaktligen kommer de multi-native tokens att hjälpa till att övervinna en stor begränsning i funktionaliteten hos smarta kontraktstoken.

Multi-native token QuarkChain

Källa: quarkchain-officiell

QuarkChain multi-native tokens kommer att förändra konceptet DeFi för alltid. Från en DeFi med säkerhets- och skalbarhetsfrågor kommer vi att gå till en hög effektivitet, låg gas, säkrare och lättare att använda nästa generations DeFi. Dessa tokens har samma rättigheter som de ursprungliga QKC-tokens men kan ha mer funktionella värden. Till exempel kontraktutveckling och betalning av transaktionsavgift. Den största fördelen med dessa tokens är att det kommer att sänka kostnaden för utveckling och också lägga grunden för fler branschapplikationer.

Stora partnerskap

2020 har visat sig vara ett bra år när det gäller partnerskap för QuarkChain.

 1. Partnerskap med kinesisk provinsregering
  Den 7 juli meddelade nätverket ett viktigt samarbete. Det har samarbetat med en ekologisk avdelning under en kinesisk provinsregering. De två parterna kommer att utveckla en miljöstyrningsplattform på Blockchain. Dessutom skulle den första provinsen som använde den vara en nordvästra provins i Kina. EGPB kommer att användas för byggnadsresurshantering och handel.
 2. Partnerskap med AWS
  QuarkChain har vågat sig på djupet tekniskt samarbete med Amazon Web Services (AWS). Tillsammans med Amazon kommer den att lansera högpresterande och mycket flexibel Blockchain as a Service. Detta kommer att vara en enda applikationsplattform på AWS där klienter kan bygga mycket anpassade applikationer.
DeFi-inträde och 2020 framåt

Resten av 2020 verkar mycket upptagen och spännande för QuarkChain-teamet. Detta beror på att teamet kommer att arbeta med DeFi-produkter och mainnet med en multi-native tokenuppgradering.

Här är några QuarkChain-uppdateringar på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

I augusti månad lanserade QuarkChain-teamet fem DeFi-relaterade produkter. Dessa produkter erbjuder användarna en smak av nästa generations DeFi-nätverk. De fem produkterna är:

 1. Multi-native token-budgivningssystem

Detta budsystem ger användarna möjlighet att skapa sina multi-native tokens. Användarna måste använda QKC för budgivning och dessa tokens kommer att brännas. De multi-native tokens som skapas i processen kommer att vara säkrare än ERC20 och kommer att ha samma rättigheter som ETH och QKC.

 1. Gaslikviditetspool

Dessa multi-native tokens kan användas för att betala för gasavgifterna istället för ETH.

3. QSwap

Detta är den multi-native tokenversionen av Uniswap. Medan Uniswap endast stöder ERC20, kommer QSwap att stödja multi-native tokens. Dessa tokens kan användas på QSwap för att betala gasavgiften. Med dessa tokens behöver användarna inte ge obegränsad auktorisering, vilket innebär att deras tokens alltid är säkra.

4. Element Miner

Det är ett intressant handels- och gruvspel där en spelare måste samla in fem element för att gå med i belöningspoolen.

5. Lockdrop

Användarna kan spela mainnet QKC med ett smart kontrakt. För detta kan de få samma mängd devnet QKC. Dessa devnet QKC kan användas på multi-native token budgivning och QSwap.

Öppna utsatta DeFi-produkter

QuarkChain har föreslagit en unik konsensusalgoritm som är en kombination av PoS och PoW. Känd som PoSW, det lovar en samförståndsmekanism som är mer mänsklig.

PoSW står för bevis på insatsarbete. För det första får detta samförstånd gruvarbetare att konkurrera med datorkraft precis som PoW. För det andra kan de gruvarbetare som spelar QuarkChain-tokens (QKC) under gruvdrift också ha lägre gruvsvårigheter. Med fler innehav kan gruvarbetare få fler rättigheter att verifiera transaktionerna. Dessutom ger denna typ av konsensus ett unikt sätt för innehavare att öka sina tillgångar. Innehavarna kan spela QKC på gruvarbetarnas vägnar. Medan gruvarbetarna får fler transaktionsverifieringsrättigheter, åtnjuter innehavarna QKC till rabatterade priser.

De insatta gruvarbetarna är de som säkrar nätverket mot 51% -attacker, eftersom de genom att satsa under gruvdrift har mindre gruvsvårigheter. Således är en sådan uppsättning där innehavare och gruvarbetare arbetar i samarbete mer mänsklig.

Efter lanseringen av smarta kontrakt med QuarkChain Staking 1.0 kan tokeninnehavare sätta sin QKC tillsammans i samma kontrakt för att uppnå det lägsta insatsbeloppet.

Insats 1.0

Med Insats 1.0, Smarta Staking Pool-kontrakt är online. Dessutom lanserade projektet dess gruvpool, Qpool, för att stödja mainnet. Om tokeninnehavarna håller QKC i en smart kontraktsadress kan gruvarbetarna också engagera sig. Effektivt kan tokeninnehavare och gruvarbetare dela vinsten. Enligt de senaste uppgifterna är månadsräntan 2% och årsräntan nära 27%.

Under Q3-Q4 2020 lanserar nätverket en dApp med öppen källkod. Dessutom kommer det att ha staking- och gruvfunktioner. DeFi-plattformen kan lanseras någonstans under fjärde kvartalet 2020. När den lanseras kommer gruvarbetare att kunna publicera stakingskontrakt. Tokeninnehavarna kan sedan satsa sin QKC med dessa kontrakt. Med detta lovar QuarkChain att leverera en unik DeFi-produkt.

Mainnet of BigBang med multi-native token-funktion

QuarkChain använder en heterogen blockkedjestruktur med flera kedjor. Med BigBangs mainnet kommer att börja live under tredje kvartalet 2020, kommer det att börja stödja multi-native token-funktionaliteten. Dessa tokens hjälper till att övervinna utmaningarna med smarta kontraktstoken och kommer också att ha flera funktioner.

Färdplan 2020

Enligt Dr. Zhou, grundare och VD för QuarkChain, kommer H2 under 2020 att bygga en tillgångsbro för att möjliggöra överföring av Ethereum-tillgångar till QuarkChain. De första tillgångsbroarna kommer att byggas för tokens som USDT.

På detta sätt kan varje användare använda ERC20-tillgångar direkt länkade till QuarkChain multi-native tokens och använda multi-native tokens för att delta i QuarkChain dApp.

Framtida prisprestanda

Sedan januari 2020 har pris på QKC har sett ett hopp från 0,00274178 dollar till 0,00603379 dollar, vilket är nära 120% pristillväxt. Efter år av hårt arbete orsakar QuarkChains teknikutveckling och ekosystemtillväxt uppståndelse i samhället. Vi tror starkt att denna positiva prisrörelse kommer att fortsätta eftersom projektet har två stora uppgraderingar som kommer under de kommande två kvartalen.

Att avsluta

Som ett ledande blockchain-teknikföretag utforskar QuarkChain sin unika konsensusmekanism, dess heterogena skärningsteknik och 2-lagersarkitektur för att starta verklig antagande av blockchain.

2020 planerar den att utveckla företagslösningar baserade på blockchain som kan tjäna smarta städer, tillhandahålla storskalig resurshantering och erbjuda hög lagringskapacitet med hög bearbetningseffektivitet på ett säkert och pålitligt sätt.

Med antagande som fokus, om QuarkChain kan leverera vad det lovar, finns det ingen återblick.

varning

Den information som Altcoin Buzz diskuterar är inte ekonomisk rådgivning. Detta är endast avsett för utbildning och information. All information eller strategier är tankar och åsikter som är relevanta för accepterade nivåer av risktolerans hos författaren / granskarna och deras risktolerans kan vara annorlunda än din. Vi är inte ansvariga för eventuella förluster som du kan drabbas av som ett resultat av investeringar direkt eller indirekt relaterade till den information som tillhandahålls.

Gör din egen due diligence och betyg innan du gör några investeringar och kontakta din finansiella rådgivare. Vi anser att den undersökta informationen är korrekt och korrekt, men det finns ingen garanti för noggrannhet, aktualitet, fullständighet. Bitcoin och andra kryptovalutor är högriskinvesteringar, så gör din due diligence. Denna intervju, översikt eller uppdateringsartikel har kompenserats för mediasamarbete och har sponsrats av den intervjuade eller granskade organisationen. Copyright Altcoin Buzz Pte Ltd. Med ensamrätt.Source link