Decentraliserad finansiering har vuxit ut ur behovet av att få ekonomiskt oberoende från regeringar och banker. De mest behövande får dock inte tillgång till det.

Senaste resultat från The Defiant har avslöjat att för få utvecklingsländer använder decentraliserad finansiering (DeFi).

Nationer som har autokratiska regimer eller diktaturer för regeringar eller de med hyperinflation och stora monetära problem är i största behov av DeFi.

Citerar data från SimilarWeb, the forskning fann att utvecklingsländer bara utgjorde 10% av de bästa trafikkällorna för DeFis största dApps förra månaden. Trafiken från utvecklade länder var nästan tre gånger mer med 28%, tillade rapporten.

USA dominerar för DeFi

Inte överraskande är USA den dominerande geografiska platsen för trafik på DeFi-relaterade webbplatser och dApps. Forskningen spårade de fem bästa trafikkällorna i de tio största DeFi-protokollen med totalt värde låst som rankat av DeFi Pulse.

När det gäller tillväxtmarknader var Balancer det bästa protokollet med 34% medan Uniswap, som precis har avslöjat sina v3-specifikationer, var den lägsta med nästan all trafik som kommer från utvecklade länder, som USA dominerar.

Det tillade att webbtrafikanalys är en ofullkomlig åtgärd eftersom många kryptoanvändare också har VPN för ytterligare säkerhet, men slutsatsen var tydlig:

“Men resultaten pekar på en tydlig slutsats: DeFi har ett första världsproblem.”

Statistik från Google Trends föreslår att Nigeria och Thailand var de två länderna med flest sökningar efter ”decentraliserad finansiering” under de senaste 12 månaderna. Det var dock oklart om sökningarna var på engelska eller modersmål.

Nigerias devalverande valuta och unga befolkning har väckt intresse för DeFi, tillade rapporten. Thailand är för närvarande under kontroll av en militärbaserad regering och ständiga hot om nedslag. Den 18 mars centralbanken förbjuden användningen av ett utländskt producerat thailändskt baht stablecoin, även om kryptohandel för närvarande är tillåten i riket.

Rapporten tittade också på Bitcoin peer-to-peer-nätverk som LocalBitcoins och noterade att det har ökat antagandet bland tillväxtmarknader. Lokala valutavolymer i Colombia, Mexiko, Kenya och Egypten ligger nära eller på rekordnivåer.

Oberoende bankverksamhet för obankrad och ekonomisk frihet har alltid varit den främsta etos för DeFi, även om de flesta regeringar runt om i världen tydligt ser det som ett hot mot sina egna kontrollsystem.

DeFi Market Roundup

I skrivande stund hade det totala värdet låst över alla DeFi-protokoll sjunkit till cirka 39,3 miljarder dollar, enligt DeFi Pulse.

Den har dragit sig tillbaka 13% från en rekordhög nivå på 46 miljarder dollar den 14 mars när den bredare kryptomarknadskorrigeringen får fart.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link