Ripple-användare kan nu ta bort sitt konto från Ripple Lab-nätverket om de vill, enligt Arturo Portilla, tidigare XRP Center-chef.

Portilla förklarade i en serie tweets att ett ändringsförslag som nu skulle möjliggöra avslutande av konton i Ripple XRP-boken. Enligt rapporter följer antagandet av den nya funktionen omröstning enligt XRP-ledningens styrningsmodell.

Särskilt har avslutningsfunktionen diskuterats sedan oktober 2019. Det föreslagna syftet med funktionen är att fungera som en mekanism som skulle avskräcka “missbrukande beteende” och misstänkta konton.

Hur det fungerar

En av de viktigaste aspekterna av den nya funktionen är att det tillåter användare att ta bort sina konton och även återhämta 75% av sitt reserver. De XRP-webbplats förklarade också att endast ägaren till ett konto, som också är privatnyckelinnehavaren, kunde ta bort det.

Att radera ett konto innebär alltid att kontot inte längre finns i XRP: s nuvarande huvudbok. Men bokens historia kommer fortfarande att innehålla plånbokens tidigare aktivitet, förklarar inlägget.

Användare som vill utnyttja denna kontoavslutningsfunktion måste ha dessa punkter i åtanke.

  • En storbok med mindre än 1 000 objekt är endast kvalificerad.
  • En speciell transaktionskostnad på 5 XRP skulle vara tillämplig.
  • Raderingen av kontot skulle vara reversibel eftersom skickning av 20 XRP eller mer till ett avslutat konto skulle återuppliva det.

Enligt Ripple kan vem som helst genomföra en sådan transaktion som möjligen skulle återuppliva ett raderat konto. Kontoägarna skulle dock behöva sina privata nycklar för att komma åt och hantera sina konton.

Ripples CTO, David Schwartz, konstaterade att dessa nya funktioner borde främja användarnas förtroende och förhindra oavsiktliga gafflar i XRP-nätverket.

Ändringsmeddelandet som möjliggör denna funktion är tillgängligt här.

Ripples andra utvecklingar

Även om Ripple verkar vara bunden i flera klass-action kostymer, det fortsätter att smita framåt. Nyligen har det varit i nyheter om en nästa generations handelsplattform som sannolikt kommer att baseras på XRP-token och ODL-betalningslösning på begäran.

Schwartz har också antytt att Ripple arbetade med en funktion som gör det möjligt för företag att skapa sina tokens i XRP Ledger, bundna till XRP eller annan valuta. Dessutom har Ripple varit upptagna med att bilda partnerskap med Intemex, Penga gramoch andra för att öka dess värde. Den har också gett sitt stöd till kampen mot den globala krisen som COVID-19 utfallit pandemisk.

Source link