Den mest populära och största smart-contract Bitcoin (BTC) sidokedjan RSK har nyligen infört metatransaktioner. Huvudmålet är att öka Adoption av Bitcoin DeFi genom att använda RIF Enveloping-lösningen.

RIF Enveloping tillåter tredjeparter att subventionera transaktionsavgifter för användare. Detta skulle minska inträdeshindren för användare som vill börja använda DeFi-lösningar men gör det inte på grund av den komplexa avgiftsstrukturen som för närvarande implementeras.

Plånboksutvecklare och andra plattformar kan börja betala för nätverksavgifter och hjälpa användare att få tillgång till Decentralized Finance (DeFi) -marknaden. Numera kan användare låna pengar, låna ut sina pengar och byta valutor genom DeFi-lösningar.

Förstå RIF-kuvert och Bitcoin DeFi

När vi använder DeFi-lösningar som körs ovanpå andra blockchain-nätverk, inklusive Ethereum (ETH), måste vi betala för transaktionsavgifter. Detta kan på något sätt vara komplicerat att förstå för en person som kommer från traditionell ekonomi.

När användare försöker använda DeFi-lösningar måste de faktiskt köpa den inhemska tillgången för att kunna börja bearbeta transaktioner. Detta är verkligen inte intuitivt och kan vara skadligt för ombord nya användare och investerare till DeFi-rymden.

Om vi ​​till exempel vill använda DeFi-lösningar ovanpå Ethereum, ska vi köpa ETH för att betala för transaktionsavgifter. Detsamma skulle hända på RSK-nätverket där vi borde ha RBTC.

Med RIF Enveloping blir detta ett minne blott. Genom att implementera denna lösning med hjälp av Smart Wallets – som Beexo Technologies – kan investerare börja engagera sig med DeFi-lösningar utan att behöva köpa de underliggande tillgångarna.

Enligt tjänstemannen meddelande gjord av IOVlabs, minskar RIF Enveloping kostnaden för sponsrad betalning med så mycket som 50%. dApp-skapare och DeFi-plattformar kan nu subventionera nätverksavgifter för användare och minska inträdeshindren för DeFi-industrin.

RSK: s grundare och IOVlabs Chief Scientist, Sergio Lerner, kommenterade detta genomförande:

“RIF Enveloping är den första av en serie tekniska förbättringar som förbättrar användbarheten för RSK mycket. Tillsammans med det kommande snabba peg-in-systemet och zk-rollups kan utvecklare bygga plånböcker som ger användarna en mycket bättre användarupplevelse som är grundläggande för ekonomisk integration. ”

Även om Beexo är den första plånboken som erbjuder denna lösning till användarna kan nya företag och företag i framtiden börja implementera RIF Enveloping. Den decentraliserade finansmarknaden fortsätter att expandera och RIF visar att den ligger i framkant av innovationsprocessen i detta utrymme.

Under de senaste månaderna har vi sett hur Sovryn tillät användare att njuta av DeFi-lösningar ovanpå RSK-nätverket. På detta sätt kan användare njuta av ett brett utbud av handels- och utlåningslösningar som gör det möjligt för dem att få tillgång till några av de mest avancerade DeFi-produkterna i branschen.Source link