När Bitcoin nådde 40 000 dollar för andra gången fortsätter vi att höra prisförutsägelser för framtiden för den största virtuella valutan i världen. Scott Minerd, CIO för värdepappersföretaget Guggenheim, sa under en intervju med CNN att Bitcoin så småningom skulle kunna flytta till $ 600.000.

Kan Bitcoin nå 600 000 dollar?

Under helgen blev hela kryptomarknaden väldigt hausse. Flera altcoins nådde nya toppar och Ethereum (ETH) nådde ett nytt rekord efter att ha överträffat 1700 dollar. Utöver det kunde Bitcoin komma över 40 000 dollar efter flera veckor under denna nivå.

Marknaden har blivit hausse igen då företag och andra stora företag så småningom skulle kunna köpa Bitcoin Inom en snar framtid. Samtidigt har flera företag redan köpt BTC och ETH under de senaste månaderna. Således skapar detta en hausseartad känsla på marknaden.

När det gäller Bitcoin nämnde Mr. Minerd att marknadsvärde för Bitcoin börjar se väldigt intressant ut. Vidare uppgav han att de har gjort mycket grundläggande forskning om Bitcoin som analyserat dess utbud och jämfört det med guldet.

Utöver det förklarade Minerd att för att Bitcoin ska nå marknadsvärderingen av guld måste varje mynt vara värt mellan 400 000 och 600 000 dollar. Detta skulle representera en prishöjning på 10 gånger från nuvarande nivåer. Ändå nämnde han att vi kanske inte kommer dit.

I frågan uttalade han:

“Om du tänker på tillgången på Bitcoin i förhållande till tillgången på guld i världen, och vad det totala värdet av guld är, om Bitcoin skulle gå till dessa typer av tal, skulle du prata om $ 400 000 till $ 600 000 per Bitcoin.”

Dessutom har han också analyserat den tjurkörning som Bitcoin har upplevt de senaste månaderna. Priset på den mest populära virtuella valutan gick från 20 000 dollar till 40 000 dollar på bara några månader. Minerd anser att detta är kortsiktiga spekulationer. Dessutom anser han att den nuvarande värderingen av Bitcoin inte kan upprätthållas genom inköp av bara några institutionella investerare.

Han har också delat sin syn på hur Bitcoin lätt kan förlora 50% av sitt värde. Under det senaste decenniet upplevde Bitcoin olika tjurkörningar till ATH och föll efteråt. Ändå har han också nämnt att den virtuella valutan kan bli mer och mer viktig i den globala ekonomin under de kommande åren.

När denna artikel skrivs handlas Bitcoin till cirka 39 500 dollar och den har en marknadsvärdering på 735 miljarder dollar.

Source link