Plasm Network, dApps-navet med flera kedjor på Polkadot, har meddelat testnätets lansering av sin Secret Network (SCRT) -bro MVP. Bron är ett viktigt steg för att förbättra interoperabiliteten mellan Polkadot- och Cosmos-kedjorna.

Enligt till ett officiellt blogginlägg betyder Plasm Network Secret Network (SCRT) -broen utvidgningen av det hemliga ekosystemet. Plasm Network avslöjade först planer på att utforma och skapa en Secret Network bridge under en av dess community Crowdcast. Bron kommer att hjälpa till att ansluta två av världens viktiga blockkedjor – Polkadot och Cosmos. MVP-testnätets lansering av den mycket omtalade bron är äntligen live.

Detaljer om Plasm Network och Secret Network-samarbete

Huvudutvecklare Hyungsuk Kang stod i spetsen för utformningen och efterföljande testnätlansering av bron. Byggandet av Plasm Network’s Secret Network Bridge påbörjades på Plasm Network testnet. Ned linjen kommer bron att distribueras på mainnet. Enligt den officiella bloggen kommer bron också att distribueras på Shiden Network, ett systernätverk av Plasm Network. I grund och botten är Shiden Network ett dApps-nav på Kusma Network. Detta kommer dock bara att hända när Kusma Network är klart.

När Plasm blir en fallskärm på Polkadot kommer bryggans lansering att äga rum. Bloggen säger att bron först kommer att distribueras på Shiden Network och sedan på Plasm Network. Testnets lansering kommer å andra sidan att innebära att Plasm kommer till Secret Network och använder det för användning i SecretSwap (Secret Networks första AMM). Utvecklare på Plasm kommer också att kunna överföra sina digitala tillgångar till Secret Network-ekosystemet.

Plasm Network var tidigare en Polkadot-fallskärmsaspirant som tilldelades att fungera som ett dApp-nav på Polkadot. Nätverket är nu intresserat av att underlätta infrastrukturutveckling och bygga broar.

Nätverket föreslog uppgradering; Plasm Network 2.0 kommer att fungera som ett flerkedjigt smart kontrakthus baserat på Polkadot. I grund och botten kommer det att hjälpa till att ansluta Polkadot till andra kedjor som Cosmos, Ethereum, etc.

Fördelar med Plasm Network’s Secret Network bridge

Den nyligen lanserade testnet-bron ger ett antal fördelar, nämligen:

  • Utvecklare kan enkelt och smidigt konvertera sina Polkadot-baserade digitala tillgångar till hemliga tokens. Det samlar integritetsfunktionen för tokens som Monero och Zcash och programmerbarheten för ERC-20-tokens.
  • Användare kommer också att njuta av förstklassig integritet i alla sina transaktioner eftersom interaktion med hemliga kontrakt är krypterad och så bara kan ses av adressägare.
  • Bron kommer också att ge användare obegränsad tillgång till Secret Network (SCRT) Secret DeFi inklusive dess SecretSwap.
Ansluter Cosmos och Polkadot

Secret Network är en blockchain i lager 1 byggd med hjälp av Cosmos Tendermint-ramverket. Lanseringen av denna bro kommer att ansluta Secret Network Cosmos till Polkadot. Intressant är att denna bro kan användas för andra lager-1-blockkedjor på Cosmos / Tendermint-ekosystemet.

Cosmos är populärt känt som “Internet of blockchains”. Funktionen Inter-Blockchain Communication (IBC) gör det möjligt för olika blockchain att ansluta och interagera. Därav namnet “Internet of blockchains”. Bron skapad av Plasm gör det möjligt för hela Cosmos-samhället att interagera med Polkadot.

SCRT och DOT-pris

I skrivande stund var SCRT det handel till 4,13 dollar, med en börsvärde på 280 954 083 dollar och en handelsvolym 24 timmar på 5 191 984 dollar.

DOT, å andra sidan, var handel till 41,78 dollar, med ett börsvärde på 42,243,573,213 dollar och en handelsvolym 24 timmar på 2,628,634,849 dollar.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om blockchain och crypto space på Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link