I en tid då de globala resebegränsningarna intensifieras har det aldrig funnits ett större behov av teknik för att komma till undsättning och ShareRing föreslår en innovativ lösning.

Blockchain-leverantören av personliga identifieringslösningar utvecklar ett Open World Passport i syfte att hjälpa till att öppna gränserna igen och lösa integritetsproblem för användaren.

Den innovativa lösningen inkluderar säkert bevis på hälsodokumentation, anonymiserad kontaktspårning och dokumentlagring och verifiering.

Sydkoreanska blockchain-företag ICON har arbetat med att digitalisera ID i ett par år nu.

Kämpar med Covid-19-förvirringen

För närvarande befinner sig världen fortfarande i ett tillstånd av massförvirring eftersom varje land hanterar pandemin på olika sätt, med ständigt föränderliga regler och begränsningar som till och med filtrerar ner till stats- och provinsnivå. Vissa nationer har redan lanserat vaccinationsprogram, medan andra fortfarande fördröjer när de räknar sina pengar.

En digital lösning i vägen för ett oföränderligt medicinskt pass skulle kunna lindra några av de problem som oundvikligen kommer att plåga världens befolkning i många år framöver.

ShareRing erbjuder en rad resebaserade dApps från säker bokning, shopping, biljettbokning och betalningar till sin flaggskeppsprodukt, ett själv suveränt decentraliserat identitetshanteringssystem.

ShareRing ID lagras på användarens smartphone, inte i någon central databas någonstans. Det digitala passkonceptet tar det ännu längre genom att inkludera verifierad dokumentation som resevisum, Covid-19-test eller vaccinationsstatus.

Naturligtvis finns det frågan om att uppgifterna accepteras av invandringsavdelningarna. men företaget är redan i kommunikation för att sprida ordet;

“Vi pratar redan med ett stort antal företag som universitet, stadsfullmäktige, länder, COVID-testcenter, släputhyrningsföretag, du heter det,”

I en tid då det inte har funnits någon större efterfrågan på sådana lösningar, ShareRings VD Timothy Bos twittrade;

Företaget uppskattar att Open World Passport kommer att vara klart för lansering i mars 2021.

IATA för att rulla ut blockkedjebaserade pass

I en relaterad utveckling sa International Air Transport Association också att den snart kommer att rulla ut blockkedjebaserade pass som kan lagra en individs hälsoinformation digitalt.

Som rapporterats av FTEhar Travel Pass-systemet utformats för att säkert lagra information som Covid-19-testningsvaccinationsstatus. Fyra stora flygbolag – Singapore Airlines, British Airways, Etihad och Emirates – har redan anmält sig till prövningar som förväntas börja i februari.

Chefen för flygplats-, passagerar- och säkerhetsprodukter vid IATA, Alan Murray Hayden, uppgav;

”Detta är skönheten i den teknik vi använder; det ger passageraren fullständig kontroll över sina uppgifter. Det finns ingen central databas och ingen kan hacka den. Passageraren äger sina uppgifter och de delar den med flygbolaget. ”

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link