Polkadots ekosystem fortsätter att expandera med den första parachain som läggs till i dess nätverk. Shell är nu registrerad som en Polkadot-parakedja efter att ha röstat om folkomröstning 41. Parakedjan förväntas dock fungera med begränsade funktioner. Detta kan bara vara början för Polkadots nätverk att antas av företag runt om i världen.

Shell blir den första parakedjan på Polkadot

Shell har nu sin officiella parachain på Polkadot-nätverket. Detta är en mycket viktig milstolpe för Polkadot eftersom det visar att nätverket antas av företag runt om i världen. Enligt det officiella tillkännagivandet på Twitter skulle Shell bara kunna acceptera meddelanden från reläkedjan för att uppgradera sig själv. I framtiden kan det bli en annan folkomröstning så snart tvistkoden blir aktiv.

Den officiella tweeten från Polkadot läser som följer:

“Polkadots första parachain har lagts till. Folkomröstning 41 har passerat registreringen av Shell-parakedjan på Polkadot, för att säkerställa blockproduktion, inkludering och slutförande. Shell-parakedjan har extremt begränsad funktionalitet: den har inte ens begreppet konton.”

Polkadot är ett av de största blockchain-nätverken på marknaden. Enligt CoinGecko, DOT, har den ursprungliga virtuella valutan för Polkadot-plattformen nått ett pris på 51,22 $ de senaste timmarna. Den har dock upplevt en prisökning på över 16% bara förra veckan. Detta var en av de största prisökningarna bland de 20 bästa.

Polkadot är ett blockchain-nätverk som skiljer sig helt från andra. Istället för att arbeta med bara ett nätverk, fungerar det med en uppsättning oberoende kedjor som kan innehålla olika funktioner. Detta är en av de viktigaste egenskaperna hos Polkadot-ekosystemet och hur det fungerar.

Det är värt att ta hänsyn till att Polkadot skapades för att erbjuda skalbarhet till mer traditionella blockkedjenätverk som Ethereum (ETH). Nuförtiden blev Polkadot en av de största virtuella valutorna i världen och dess ekosystem fortsätter att expandera. Shells beslut att arbeta med Polkadot visar att det finns ett tydligt intresse för att förnya sig på kryptomarknaden och Polkadot verkar vara ett av de bästa alternativen just nu.

Trots det finns det andra blockchain-nätverk som verkar växa, inklusive Solana (SOL) och Cardano (ADA). Luna (LUNA) är en annan blockkedja som expanderar och som så småningom kan nå topp 10 under de kommande dagarna eller veckorna.

Source link