Grundaren av SkyBridge-hedgefonden, Anthony Scaramucci, meddelade skapandet av en ny Bitcoin-fond som skulle kunna hantera investeringsförfrågningar från institutionella investerare. SkyBridge har redan investerat 25 miljoner dollar av sitt kapital i denna fond. Målet är att börja erbjuda tjänster så snart den 4 januari 2021.

SkyBridge Hedge Fund investerar i Bitcoin

Enligt en nyligen publicerad rapport från Yahoo Finance meddelade SkyBridge Capital en ny Bitcoin-fond. Målet är att erbjuda tillgång till Bitcoin till investerare med en minsta prenumerationsstorlek på $ 50.000. Han har också bekräftat att de redan gör några preliminära beställningar.

Scaramucci har också nämnt att Bitcoin kan betraktas som en värdebutik. Dessutom tror han att Bitcoin kan uppleva en enorm prishöjning de närmaste åren.

I frågan, han anges:

”Så vi tror att det finns ett mycket stort drag för Bitcoin under de kommande fem till tio åren. Vi tror att det är en produkt som människor kommer att ha i sina portföljer, och vi ville komma ut där med något som kan vara tillgängligt för RIA, de rikedomar och människor som har intresse av att äga några digitala tillgångar.

Det är värt att ta hänsyn till att fondens backoffice och lagring kommer att hanteras av Fidelity Digital Assets. Detta företag har arbetat på kryptovalutamarknaden i flera år nu och det blev ledande inom branschen. Samtidigt förväntas EY vara revisionsföretaget.

Det är värt att notera Bitcoin har ökat från 3 800 dollar i mars till 24 000 dollar för några dagar sedan. Detta visar hur långt den virtuella valutan har flyttat. Den senaste prisökningen kan också relateras till att ett stort antal institutionella investerare placerar sina medel på Bitcoin.

MicroStrategy har investerat miljontals dollar varje månad på Bitcoin. Företaget överträffade 1,6 miljarder dollar i inköp i Bitcoin och de innehar nu mer än 70 470 BTC. Det motsvarar 0,335% av det totala Bitcoin-utbudet.

Många andra företag, inklusive Square eller Ruffer, har också placerat sina pengar i Bitcoin. Det finns ett stort antal företag som försöker få tillgång till världens största kryptovaluta. De inser att det bara finns 21 miljoner BTC tillgängliga och de vill få tillgång till den mest värdefulla digitala tillgången i världen.Source link