Paris, Frankrike, 23 januari 2022, Chainwire

Sneakmart befäster sin position inom streetwear-branschen genom ett dedikerat fokus på icke-fungibla tokens (NFT). Dessutom tillför lanseringen av Metakicks, en NFT mystery sneakers box-kollektion, en ny dimension genom skor i begränsad upplaga med Web3-implikationer.

Sneakmart, den franska startupen med en mobil-först-fokus på streetwear, är i centrum för den ständigt växande sneakersindustrin i begränsad upplaga. Bara förra året gav sneakergalenskapen en återförsäljningsmarknad på 6 miljarder då samlare och entusiaster köper och säljer dessa begränsade upplagor på sekundära marknader. Det är inte ovanligt att se sneakers gå upp tre gånger i värde eller mer på grund av brist, utbud och efterfrågan.

Men Sneakmart erkänner också att branschen ligger i framkant av en enorm förändring. Icke-fungibla tokens, eller NFT:er, gör intåg i många branscher, inklusive streetwear. De har utvecklats från digitala konstverk och samlarföremål till en statussymbol som bärs stolt av sin ägare. Genom att kombinera sneakergalenskapen med NFT-teknik har Metakicks skapats, en mystisk kollektion av sneakersboxar.

Sneakmarts vd och medgrundare Anthony Debrandt förklarar:

“Sneakermissbrukare älskar att samla på och bära många sneakers. Alla älskar sneakers idag, alla bär dem. Med Metakicks vill vi ge möjligheten att börja samla digitala sneakers genom unik design.”

Att ge sig ut på digitala sneakers och accessoarer genom NFT-teknik är nästa gräns för streetwear-branschen. Nikes engagemang – genom förvärvet eller RTFKT för flera hundra miljoner dollar – illustrerar förändringen vid horisonten. Metakicks, den nya satsningen av Sneakmart, är en annan satsning, även om den är lika framstående.

Genom Metakicks kan sneakerheads köpa mer prisvärda mysterieboxar med digitala sneakers. Alla som köper en låda vet inte vad de kommer att få. Dessutom är det möjligt att antingen öppna lådan och visa upp det nya digitala paret kicks eller hålla lådan stängd och sälja den vidare på andrahandsmarknaden.

Mysterieboxarna spänner över 15 unika mönster med 3D-animationer och fyra grader av sällsynthet (episkt, supersällsynt, sällsynt och normalt). Varje par är knutet till ett specifikt universum och kommer att få dess ägare att sticka ut i den digitala världen. Dessutom har några av designerna unika utgåvor, som fotbollsparet designat för den tidigare internationella fotbollsspelaren Didier Drogba.

Sneakmart har säkrat partnerskap med kändisar och varumärken för att utveckla 1-av-1 Metakicks. Den första partnern är Savoir Faire Paris, en fransk skräddarsydd sneakersskapare. Den som plockar upp denna unika NFT kommer att få sin Metakicks icke-fungibla token och Jordan 1 off-White Coffee Latte uttryckligen designad för denna droppe.

Fysiska par spelar en avgörande roll i Metakicks ekosystem. Det finns 10 % chans att vinna en fysisk hype sneaker när du köper en NFT mystery box. Modellerna inkluderar Jordan 1 High, Nike Dunk Low, Jordan 4, Adidas Yeezy 350. Jordan 1 High Dior och fyra par Jordan i samarbete med Travis Scott.

Sneakmart vill överbrygga klyftan mellan fysiska och digitala sneakers för att göra samlare och entusiaster till pionjärer för morgondagens modetrender. Dessutom banar det väg för att personifiera virtuella avatarer i framtidens Web3- och Metaverse-miljöer.

Totalt 6 250 boxar kommer att göras tillgängliga genom den första droppen via Sneakmarts hemsida. Teamet ser ett släppdatum i februari 2022, med mer prisinformation snart tillgänglig via de officiella kanalerna.

Om Sneakmart

Sneakmart är den första community-drivna Streetwear-appen dedikerad till streetwear (sneakers, kläder och accessoarer). Lanserades ursprungligen i Frankrike i januari 2021 som en mobilapp på iOS och Android, den unga startupen har redan över 130 000 fransktalande medlemmar registrerade. Användare kommer för att byta med samhället kring denna sneakers/streetwear-sfär men också för att köpa och sälja med lätthet.

Idag har den franska startupen ambitionen att bli världens första Streetwear-community och tillåta handel med fysiska och digitala streetwear på deras appar (NFT:s). Den kommer snart att finnas tillgänglig i andra länder.

Gå med i Sneakmart-communityt nu Disharmoni, Instagram, Twitter eller direkt på deras app så du inte missar något om denna exklusiva och exceptionella droppe!

Kontakter

Source link