Blockchain -tekniken har skapat scenen för nya möjligheter att gynna företag i alla former och storlekar genom större transparens, ökad säkerhet och enklare spårbarhet. Tekniken har brutit bojor och utlöst den vanliga affärsverksamheten inom branscher för att bevisa dess användbarhet. Det förändrar världen som vi känner den.

Decentraliserad finans [DeFi] är ännu en blomstrande del av den nackbrytande volatila kryptoekonomin. Redan i sitt begynnande skede har DeFi kunnat leverera betydande fördelar. Trots skepsis mot DeFi har detta utrymme lockat otaliga tekniskt kunniga tinkerers, tidiga adopters och tänkare utanför boxen för att bidra till ett alternativt och i stort sett oberoende finansiellt system. Den syftar till att förändra hur världen lånar, lånar ut, sparar utan centraliserade pelare.

Eftersom det mesta av händelsen äger rum i Ethereum har den senaste högkonjunkturen i DeFi och NFT riktat fokus på nätverket. Naturligtvis har kritiken om upprörande nätbelastning och skyhöga gasavgifter hopats upp. Solana strävar efter att överträffa Ethereum genom att lösa flaskhalsfrågan och bli blockchain för decentraliserade applikationer.

Förstår Solana

Skalbarhet är utan tvekan en av de största utmaningarna för ett växande blockchain -nätverk. Dessa begränsningar finns när det gäller transaktionshastighet och bekräftelsestider. Solana syftar inte bara till att hantera dessa begränsningar utan strävar också efter att lösa blockchain -trilemmat genom att skapa ett effektivt och skalbart nätverk utan att kompromissa med dess säkerhet eller decentralisering.

Denna fjärde generationens blockchain grundades av Anatoly Yakovenko från Solana Labs 2017 under ICO-boomen. Teamet bakom det ambitiösa projektet stöds för närvarande av erfarna ingenjörer från globala topporganisationer inklusive Apple, Qualcomm, Intel, Google, Microsoft, Twitter, Dropbox, etc.

Till skillnad från andra blockchains som Bitcoin och Ethereum, implementerar Solana åtta kärninnovationer som möjliggör hög genomströmning och större nätverkseffektivitet.

  1. Solana Bevis på historia [PoH] konsensusalgoritm möjliggör skapandet av högre effektivitet och genomströmningshastighet inom nätverket. De historiska uppgifterna om händelser eller transaktioner låter systemet sömlöst hålla reda på transaktioner och ordning av händelser.
  2. Tower BFT är en optimerad version av en PBFT-liknande konsensusalgoritm som utnyttjar den synkroniserade klockan för att nå konsensus i Solana blockchain.
  3. Solana Turbinprotokoll är ett blockutbredningsverktyg som möjliggör enkel överföring av data till blockchain -noder. Det gör det genom att dela upp data i små paket och göra det möjligt för blockchain att kontrollera bandbredd samtidigt som den ökar sin totala kapacitet för att genomföra effektiva transaktioner.
  4. De Golfströmmen fungerar som Solanas protokoll för vidarebefordran av transaktioner för Mempool som spelar en avgörande roll i nätverket genom att hjälpa nätverksvaliderarna att genomföra transaktioner i förväg.
  5. Havsnivå är en hyperparallelliserad transaktionsbearbetningsmotor i Solana-nätverket som ramlar upp horisontellt över GPU och SSD. Det gör det i huvudsak möjligt för hundratals och tusentals smarta kontrakt att köra parallellt samtidigt utan att offra nätverksprestanda.
  6. Rörledning processen kan definieras som en ström av indata som associeras med olika hårdvaror baserat på dess specifikation som gör att transaktionsinformation snabbt kan valideras och reproduceras över alla noder i Solana -nätverket.
  7. Molnbrott är en datastruktur som hjälper Solana blockchain skala.
  8. Arkiverare spela en avgörande roll när det gäller distribuerad bokföring. I grund och botten laddas data som lagras på Solana blockchain från validatorer till ett nätverk av noder som är kända som arkiverare.

Vad gör Solana till den mest presterande blockchain i världen?

Solana har banat väg för många banbrytande specifikationer med sin unika arkitektur. Det har framträtt som en av de mest innovativa lag -ett -lösningarna i den blomstrande världen av decentraliserad finansiering. Blockchains infrastruktur med hög kapacitet minskar kraftigt de skalbarhetshinder som Ethereum för närvarande står inför.

Solana stöder 50 000 transaktioner per sekund [tps]. För att sätta detta i perspektiv driver det högpresterande nätverket nästan 1000 gånger snabbare transaktioner än Bitcoin [BTC] och över 3000 gånger snabbare än Ethereum [ETH] nätverk.

Plattformens imponerande och snabba tillväxt under de senaste åren öppnade vägen för alla typer av projekt och applikationer. Flera framstående projekt som Chainlink, USDC, Serum, Terra har samarbetat med Solana. Idag är Phemex redo att föra Solana till sina användare.

Phemex: Stärker kryptosamhället

Phemex är en Singapore-baserad kryptobörs grundad 2019 som ger tillgång till ett pålitligt och säkert blockchain-drivet finansiellt system. Med det primära målet att bli den mest betrodda digitala tillgångsutbytet i världen, tror Phemex på att ge människor över hela världen möjlighet att få tillgång till instrument för att hantera risker effektivt och handla sömlöst.

Bakom kulisserna finns Wall Street -veteraner under ledning av Jack Tao som hjälper Phemex att bygga mycket mer överlägsna funktioner än någon befintlig växel. Kärnhandelsmotorn är bland de snabbaste, säkraste och mest konkurrenskraftiga på alla börser. Phemex prioriterar kunderna först och tar ett avsiktligt tillvägagångssätt för att lägga till stöd för nya tillgångar på plattformen. Phemex har listat Solana [SOL] den 20 augusti med handelsparet SOL/USDT.Source link