Kryptovalutor blir vanliga när vi pratar. S&P Dow Jones-index har lanserat nya riktmärken för båda Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH). De nya kryptoindexen heter S&P Digital Market Index och de kommer att rapportera prisdata om de två största kryptovalutorna i världen.

S&P lanserar nya kryptoindex

Större investerare kommer nu att få mer exakta uppgifter från S&P via olika kryptovalutaindex. Dessa index kommer att rapportera priset på Bitcoin och priset på Ethereum.

Det kommer dock också finnas ett tredje alternativ för de användare som vill följa prestanda för båda digitala tillgångar samtidigt. Detta alternativ kallas Cryptocurrency MegaCap Index.

För att dela värdefull data kommer prisinformationen att tas från kryptovalutadataleverantören Lukka. Det finns dock många andra leverantörer på marknaden som kan kontrolleras av användare.

I framtiden informerade S&P att de kommer att lägga till nya virtuella valutor till indexen. Detta skulle göra det lättare för större investerare att få tillgång till värdefull information och få en bättre uppfattning om hur kryptovalutor fungerar.

Beslutet att lansera dessa index kommer vid en tidpunkt då hela kryptovalutamarknaden når nya toppar när det gäller marknadsvärdering. Samtidigt fortsätter Bitcoin att röra sig högre när vi pratar. Den största virtuella valutan i världen har nyligen nått en heltidshöjd över $ 63.000 och priset kan fortsätta att röra sig högre i framtiden.

Institutionella investerare går också in på kryptomarknaden. Företag som Tesla, MassMutual, MicroStrategy eller Square köper Bitcoin. De flesta av dem hävdar att detta kan vara en försäkring mot fiatvalutor. Med de nya S & P-indexen kommer institutionerna att ha mer exakta och kurerade prisdata från hela kryptomarknaden.

Peter Roffman, global chef för innovation och strategi på S&P Dow Jones-index anges:

”När kryptovaluta blir mer vanligt har investerare nu tillgång till tillförlitliga och transparenta riktmärken som stöds av institutionella kvalitetspriser. Vi ser fram emot att ytterligare utvidga vår nya familj av digitala marknadsindex och föra välbehövlig transparens till denna spännande marknad. ”

Det är värt att ta hänsyn till att S&P Dow Jones Indices lanserade anpassade kryptoindexeringslösningar 2020. På detta sätt lägger de till nya produkter och tjänster i sin kryptolinje. Dessutom har de lanserat en serie riskhanterade anpassade kryptoindex.Source link