Bitcoin (BTC) spotreserver i börser har fallit sedan tjurmarknaden började tillbaka i mars 2020. Nivån på BTC som innehas i börser har nått samma nivå som i oktober 2017. Detta är enligt ny forskning gjord av CryptoQuant, en blockchain -analysföretag. Huvudfrågan kvarstår: varför dras BTC tillbaka från börser?

Spot Bitcoin -reserver faller till oktober 2017 -nivåer

Bitcoin spotreserver är nu på en av sina lägsta nivåer under de senaste fyra åren. Detta är enligt CryptoQuant som vanligtvis utför dessa typer av analyser för att förstå den nuvarande situationen för Bitcoin på marknaden.

Analysen visar att när tjurmarknaden startade i mars 2020 har reserverna i börser ständigt sjunkit. Men när reserverna fick en ökning (människor sätter in pengar i kryptobörser) sjönk priset på Bitcoin eller sjönk.

Det är också värt att påpeka att under tjurmarknaden som upplevdes 2017, Bitcoin reserver i spotbörser ökade snarare än minskade. Men detta kan relateras till andra marknadstrender, till exempel att utbyten inte var så vanliga redan 2017 som nu.

Således såg ett stort antal Bitcoin -innehavare som inte hade tillräckligt med likviditet för att sälja sina BTC -tokens ett stort tillfälle att sälja dem när priset började gå högre. Denna tjurmarknad som startade 2020 har olika underliggande förhållanden som gör att hålla Bitcoin till en mycket mer värdefull sak än för 4 år sedan.

Denna tjurmarknad drivs av behovet av att ha en knapp tillgång i ett ögonblick där regeringar inte bara ökar sin övervakning av individer utan också trycker stora summor pengar. Den nuvarande låga räntemiljön, QE-policyn och stigande råvarupriser driver människor till trygga tillgångar som Bitcoin.

Låt oss inte glömma att Bitcoin inte stöds av någon centraliserad myndighet och det är också fritt från regeringskontroll. Således är det möjligt att använda det som ett värdeförråd trots dess volatilitet. Under det senaste året har Bitcoin vuxit massivt och nått nya all-time highs.

I maj i år nådde Bitcoin en högsta nivå på över 64 000 dollar. Just nu handlas BTC för nära $ 55 000 och andra virtuella valutor följer samma trend som Bitcoin. Det är bara en tidsfråga att förstå om Bitcoin kommer att fortsätta växa under de kommande månaderna.Source link